Новоград узяв участь у другому сезоні проекту телеканалу «1+1» — «Громада на мільйон. Спеціалісти»

Новоград узяв участь у другому сезоні проекту телеканалу «1+1» — «Громада на мільйон. Спеціалісти»

Телеканал «1+1», спільно з програмою підтримки децентралізації в Україні Dobre Агентства США з міжнародного розвитку, розпочав роботу над другим сезоном проекту «Громада на мільйон» та оголосив Всеукраїнський кастинг серед громад.
У першому сезоні, який стартував у 2018 році, за головний приз боролися цілі громади, які представляли до уваги глядачів проекти щодо змін життя суспільства на краще.
За словами керівниці жанрового напряму «1+1 продакшн» та креативного продюсера проекту Алли Стащенко, в другому сезоні змінено формат програми. Учасниками реаліті стануть не громади, а окремі українці або громадяни інших країн, які своїми ідеями намагаються змінити життя свого селища або містечка.
На початку травня у Музеї родини Косачів міста Новограда-Волинського завершились зйомки проекту каналу «1+1» — «Громада на мільйон. Спеціалісти», участь у якому взяв один із відділів Новоград-Волинської міської ради, який протягом п’яти днів очолював керівник із м. Теребовля Тернопільської області, а відповідно наш — перебував там.
Перед завершенням зйомок проекту в Музеї родини Косачів відбувся, так званий, інверсивний театр. На вході гостей музею зустрічала особисто Олена Пчілка, а у кожній із кімнат відбувався перформанс. Заскриптовані персонажі відігравали певні сценки: в одній кімнаті весело грались діти, в іншій — інтелігентного вигляду дами читали книги, поруч дівчата заплітали коси, у сусідньому залі над «Лісовою піснею» працювала Леся Українка. В останній кімнаті Лукаш грав на сопілці та вперше зустрічався з Мавкою. Гра акторів була на високому рівні, наближена до реальності.
Завершились зйомки спільною зустріччю учасників проекту, які після тижневого обміну розповіли про свої враження та поділилися цікавими ідеями.
Крім того, у Новограді-Волинському автори проекту побачили історичний потенціал. Керівник жанрового напряму «1+1 продакшн» Алла Стащенко зазначила, що постать Лесі Українки — набагато цікавіша і багатогранніша. Також місто багате на історичні пам’ятки, зокрема: фортеця, мережа дотів Лінії Сталіна та городище. Це — літописне місто, яких в Україні не так і багато, яке має дуже великий потенціал.
Глядачі зможуть побачити вихід проекту на телеканалі «1+1» восени цього року.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради