Торгівлю сувенірами на «Лесиних джерелах» можуть перемістити з парку на вулицю Шевченка

Про це йшлося на засіданні оргкомітету свята літератури і мистецтв «Лесині джерела», що відбулося цієї середи під головуванням заступника міського голови Оксани Гвозденко.
Як зазначили відповідальні за організацію традиційних літературно-мистецьких фрагментів свята, підготовка триває в нормальному режимі. Тому увага оргкомітету цього разу була прикута до питань благоустрою центральної частини міста та обговорення проблемних питань, які поставали за підсумками проведення свята в попередні роки.
Було погоджено, що торгівля продуктами харчування здійснюватиметься у парку, біля Літнього театру, але до підприємців будуть висунуті жорсткі вимоги, що стосуються утримування території під час торгівлі в належному санітарному стані (урни, чисті столи тощо).
Одноголосно члени оргкомітету підтримали пропозицію про надання переваги для встановлення дитячих атракціонів місцевим підприємцям. Хоча наразі є одна іногородня заявка, в задоволенні якої вирішено відмовити.
Оксана Гвозденко підкреслила, що, оскільки Новоград-Волинський не проводить окреме свято — День міста, то вечірній суботній концерт в рамках «Лесиних джерел» на площі Лесі Українки має пройти на високому рівні. Для цього підібрані різнопланові виконавці.
Несподівано виникли проблеми з приїздом гурту «Тартак», що анонсувався хедлайнером вечірнього концерту. Як зауважили представники галузі культури, гонорар, який запросив за півторагодинний виступ «Тартак», значно нижчий, у порівнянні з тими сумами, які крутяться в шоу-бізнесі. Тож, члени оргкомітету одноголосно погодилися прийняти умови, які висунув гурт.
Прозвучала пропозиція залишити у парку в рамках «Містечка майстрів» лише тих, хто презентуватиме власні, автентичні вироби, проводитиме майстер-класи. А торгові намети з асортиментом типового приморського базару винести за межі парку на проїжджу частину вул. Шевченка. Оскільки цієї весни висадили зо два десятки молодих деревець, які прийнялися і ростуть саме в тих місцях, де в попередні роки розташовувалися торгівці. Не виключено, що цього року паркові алейки будуть вільними для відпочинку, а всі бажаючі придбати сувеніри зможуть це зробити поруч, на вулиці.
Олег БРЮХАНОВ