Хроніка 22/2019

Хроніка 22/2019

У НОВОГРАДІ ДОРОГУ НЕ ПОДІЛИЛИ КЕРМАНИЧІ АВТОМОБІЛЯ ТА МОПЕДА
Дорожньо-транспортна пригода сталася 23 травня, близько 14:45, у районному центрі.
За попередньою інформацією, водій автомобіля «ЗАЗ-Daewoo Lanos», 55-річний житель Новоград-Волинського району, рухаючись вулицею міста, на перехресті не надав переваги у русі мопеду під керуванням 68-річного жителя Звягельщини. Унаслідок цього відбулося зіткнення автомобіля та мопеда.
У результаті ДТП травми отримали водій та пасажирка мопеда, 66-річна жителька району. Їх доставили до Новоград-Волинської лікарні для надання допомоги.
Поліція встановлює всі обставини події та закликає всіх учасників дорожнього руху суворо дотримуватися правил безпеки.
ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ АВТОМОБІЛЬ ІЗ ПІДРОБЛЕНИМИ ДОКУМЕНТАМИ ТА НОМЕРАМИ АГРЕГАТІВ
Автомобіль «Фольксваген» поліцейські Ємільчинського відділення поліції 23 травня зупинили за порушення Правил дорожнього руху у Новограді-Волинському під час профілактичного відпрацювання. Нині за викритими обставинами розпочато перевірки.
Порушення були виявлені працівниками сектору реагування патрульної поліції під час перевірки водійських документів. Реєстраційне свідоцтво автівки викликало у правоохоронців підозру через відсутність захисної голограми та невідповідність стандартам шрифту. Окрім того, під час перевірки номерів агрегатів виявилась відсутність дублюючої наклейки з номером кузова, а сам його номер містив ознаки стороннього втручання.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Новоград-Волинського відділу поліції. Працівники поліції належним чином задокументували подію. Вирішується питання про її правову кваліфікацію.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

2-РІЧНА ДИТИНА ВТОПИЛАСЬ У СТАВКУ
Про загибель дворічної дитини в Новограді-Волинському на водоймі повідомив очільник поліції Житомирщини в своєму щотижневому підсумку роботи правоохоронців.
«Упродовж тижня маємо два випадки, пов’язані з недоглядом за малолітніми дітьми.
17 травня у Новоград-Волинському районі 2-річна дитина втопилась у ставку, що знаходиться біля приватного домоволодіння. Дорослі відволіклись на домашні справи й хлопчик залишився без нагляду на вулиці.
А у Коростені того ж дня був госпіталізований 4-річний хлопчик, який випав із вікна 3-го поверху будинку. Встановлено, що дитина перебувала вдома сама і, вилізши на підвіконня, невдало обіперлась на москітну сітку. Наразі життям і здоров’ям хлопчика опікуються медики. Розпочато досудове розслідування за фактом злісного невиконання батьками обов’язків по догляду за дитиною», — розповів В’ячеслав Печененко.
ПІРОТЕХНІКИ ЗНИЩИЛИ 5 БОЄПРИПАСІВ, ЗНАЙДЕНИХ НА ПРИВАТНИХ ОБІЙСТЯХ ГРОМАДЯН
24 травня піротехніки Управління ДСНС області знищили 5 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлені у Новоград-Волинському районі.
Одне повідомлення надійшло із с.Майстрова Воля. Там робітники знайшли у піску два боєприпаси під час будівельних робіт на території приватного домоволодіння. Фахівці ДСНС ідентифікували їх як артилерійські снаряди калібром 76 мм.
А в с.Тальки жінка знайшла гранату на власній присадибній ділянці. Зі слів власниці, вона працювала в городі та сапкою вдарила по чомусь металевому. Розкопавши, господиня побачила ручну гранату «Ф-1» часів минулих війн. Під час обстеження прилеглої території піротехніки знайшли ще дві 50-міліметрові мінометні міни.
04141.com.ua

У ДТП ЗАГИНУВ 21-РІЧНИЙ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Фатальна дорожньо-транспортна пригода сталася 24 травня, близько 00:40, на 191-му км автодороги «Київ — Ковель», поблизу с.Путиловичі.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Volkswagen LT», 50-річний житель Рівненської області, рухаючись у напрямку Ковеля, вчинив зіткнення з велосипедистом, 21-річним жителем Лугинського району, який рухався у попутному напрямку. Унаслідок ДТП велосипедист загинув на місці події.
У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх обставин.
ЧЕРЕЗ ДТП НА АВТОШЛЯХУ «КИЇВ — ЧОП» ЧАСТКОВО ОБМЕЖЕНО РУХ
27 травня, близько 5:20, на 99-му км автошляху «Київ — Чоп», неподалік с.Царівка Коростишівського району, сталося перекидання автоцистерни. Унаслідок ДТП обмежено рух по обох полосах дороги у напрямку столиці. На місці події патрульні поліцейські організували реверсний рух автотранспорту.
Попередньо, водій транспортного засобу через технічну несправність не впорався з керуванням та зіштовхнувся з колесовідбійником, унаслідок чого цистерна перекинулась, перекривши обидві полоси руху.
Унаслідок ДТП ніхто з людей не постраждав.
Триває встановлення всіх причин та обставин пригоди.
ПОЛІЦІЯ ПЕРЕВІРЯЄ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ВИБУХІВКУ У КІЛЬКОХ «ВИШАХ» ЖИТОМИРА
Близько 8:35, 27 травня, до поліції надійшли анонімні повідомлення про закладення вибухівки у приміщенні кількох навчальних закладів обласного центру. На місцях подій працюють поліцейські та інші екстрені служби.
Одразу ж після отримання тривожних повідомлень за вказаними адресами виїхали слідчо-оперативні групи Головного управління Нацполіції в області та Житомирського відділу поліції, працівники вибухотехнічної служби та представники інших правоохоронних відомств і екстрених служб.
Правоохоронці обмежують доступ до потенційно небезпечних територій. Патрульні поліцейські забезпечують безпеку руху транспорту.
Працівники вибухотехнічної служби ГУНП, застосовуючи спеціальні технічні засоби, проводять ретельний огляд приміщень та навколишніх територій.
Інформація про події належним чином зареєстрована. Водночас розпочато заходи зі встановлення осіб авторів тривожного повідомлення.
ЗА «ДРИФТ» У ЦЕНТРІ ЖИТОМИРА КЕРМАНИЧЕВІ ЗАГРОЖУЄ КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ
Протиправні дії керманича автомобіля «БМВ» у сквері на майдані Соборному м. Житомир зафільмували очевидці і поширили відео у соцмережах. 23 травня поліцейські встановили особу ймовірного правопорушника. За фактом хуліганських дій розпочато кримінальне провадження.
У ході першочергових заходів зі встановлення обставин правоохоронці з’ясували, що автомобіль належить житомирянину, а за кермом на момент вчинення правопорушення перебував його 21-річний син. Попередня правова кваліфікація події — ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
Триває встановлення та опитування всіх очевидців і свідків вчинення правопорушення. Вирішується питання про вилучення транспортного засобу та накладення на нього арешту.
Кримінальним кодексом України грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом, піврічним арештом або обмеженням волі строком до 5 років.
ЗАТРИМАНО ЮНАКА, ЯКИЙ НАМАГАВСЯ ДОПРАВИТИ У ВИПРАВНУ КОЛОНІЮ НАРКОТИКИ
До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення з місцевої виправної установи про затримання парубка, який перекинув через паркан пакуночки з невідомою речовиною.
На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції. Затриманим виявився 17-річний місцевий житель. Під час поверхневого огляду у нього виявили пачку з-під цигарок, в якій знаходився поліетиленовий згорток із подрібненою рослинною масою. Також із території забороненої зони колонії поліцейські вилучили ще 2 пакунки, які хлопець встиг раніше перекинути. Всередині одного з них виявили рослинну масу, в іншому — білу кристалічну речовину.
Попередньо, у пакунках містилися наркотичні речовини. Все виявлене поліцейські вилучили та підготували відповідне клопотання до суду щодо направлення його на експертне дослідження.
Триває досудове розслідування за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України. Відповідно до законодавства, збут чи передача цих речовин у місця позбавлення волі караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
Шановні батьки! Застерігайте дітей від необдуманих вчинків та закликайте до обачності. Зауважте, що сумнівні афери, на які штовхають підлітка «за компанію», для «перевірки сміливості», задля легкого заробітку тощо, можуть закінчитися неприємностями і навіть непоправною бідою.
Відділ комунікації поліції Житомирської області