Найкращий день року!

Найкращий день року!

Під таким гаслом у світі, у третю суботу травня, проходить музичне свято — День вуличної музики. Новоград цьогоріч трішки запізнився: тричі перепризначаючи дату, День вуличної музики в нас відбувся 26 травня. Але від того він аж ніяк не втратив. Музиканти, що для кожного з них важливо, отримали змогу виступити, а слухачі сповнилися позитивних емоцій від добре знайомих пісень.
Організатором заходу виступив місцевий гурт «Fireflies» у складі Сергія Орлова, Олександра Барановського, Сергія Стокозова та Юрія Пашковського (знаного в місцевих музичних колах, як Юра з Наталівки).
У другій половині недільного дня у Парку культури і відпочинку, на, так званих, півколах, із традиційною програмою відіграв міський муніципальний духовий оркестр (керівник Олег Гурбан). Хіти всіх часів у виконанні духового оркестру щоразу збирають десятки шанувальників. Незважаючи на вік, прямо за спиною диригента люди пускаються в танці, коли оркестр ушкварить аж щось таке хітове, що просто не можна всидіти.
Попереду — літо, отже виступи муніципального духового оркестру по неділях, за сприятливої погоди, звучатимуть частіше. Сподіваємося на розширення репертуару. Зокрема, в частині побажання від автора цих рядків виконати «Імперський марш» — музичну композицію композитора Джона Вільямса, написану для саги «Зоряні війни» (так звана, тема Дарта Вейдера).
Ближче до вечора на майданчику перед Літнім театром розпочався виступ місцевих рок-гуртів. Прозвучали авторські пісні й кавери у виконанні Антона Дементьєва, Дмитра Боремського, Олександра Ченцова, Дениса (Денчика) Шутова, а також фіналіста проекту «Голос Міста» — Дмитра Салка.
Вразила слухачів сольною програмою скрипалька Ксюша Назаренко. А фінальним акордом став її спільний виступ із гуртом «Fireflies». Зокрема, перше публічне виконання каверу на пісню гурту «Король і Шут» — «Кукла колдуна».
Організатори Дня вуличної музики висловлюють вдячність за сприяння в підготовці заходу заступнику міського голови О.В. Гвозденко та депутату районної ради Б.О. Барановському.
Відзначимо, що в Новограді-Волинському вже третій рік поспіль організовано проходить День вуличної музики, тож наше місто нанесене на всеукраїнську карту цього музичного фестивалю.
Олег БРЮХАНОВ
Фото організаторів Дня вуличної музики