Випускний у школі-інтернаті — спільними зусиллями містян!

Випускний у школі-інтернаті — спільними зусиллями містян!

Світ не без добрих людей, — це довели ініціаторки ГО «Жіноча сила», котрі, як і обіцяли, 31 травня організували останній дзвоник для випускників-дев’ятикласників школи-інтернату. Задумане вдалося втілити у реальність завдяки підтримці десятків добрих сердець, а спільний результат перевершив усі очікування. Як запевняють організатори, вони навіть не уявляли, що після посту у Фейсбуці їх звернення отримає таку широку підтримку і таку чудову реалізацію.
Ми писали раніше, що головною метою активісток «Жіночої сили» було бажання зробити свято і допомогти повірити у себе учням школи-інтернату. Ідею запропонувала співзасновниця оранізації Тетяна Павловська — її надихнули приклади таких проектів у інших містах. Нову для Новограда ідею радо підтримали містяни.
Називати усіх, хто долучився до втілення проекту, — справа невдячна, адже меценатів виявилося дуже багато. Кожному з них були адресовані окремі слова подяки у пості очільниці ГО «Жіноча сила» Яни Бен Марзук на Фейсбуці, опублікованому цими днями.
Починаючи від манікюру і завершуючи святковим вбранням випускників та численними подарунками, а також — святковою програмою випускного, що продовжився у кафе «Оранжкет» із солодким столом, фотозоною, ведучими та розвагами, — усе було реалізовано за рахунок меценатів. Приємно, що ними, здебільшого, стали звичайні новоград-волинці. Зокрема, підприємці, майстри краси, фотографи, кондитери та люди інших професій.
У якості подарунків випускники отримали не лише святковий одяг, взуття, зачіски, макіяж та квіти, а й постільні набори, канцелярію, рушники, засоби гігієни.
— Щиро вдячні усім, хто долучився, за кожен подарунок, який перевтілив наших випускників і занурив їх у справжню казку! Усі подаровані спонсорами речі стануть у нагоді випускникам і надалі, — поділилася емоціями Яна Бен Марзук.
«Вишенькою на торті» організатори назвали видовищну появу на святі байкерів. Хлопці на мотоциклах стали абсолютною несподіванкою для випускників, адже їх візит був сюрпризом від організаторів. Байкери привезли подарунки та влаштували святкові «покатушки» для усіх охочих. Дівчата у довгих сукнях та хлопці у сорочках із метеликами досить колоритно виглядали на шкіряних сидіннях байків за спинами кремезних чоловіків, які щиро тішилися від захвату випускників інтернату.
До такої захопленої реакції від своєї появи байкери звикли, адже для багатьох із них це не перший візит до інтернатних закладів нашого краю у рамках акції під гаслом «Добро є». Хлопці пообіцяли новий свій візит у школу-інтернат на початку нового навчального року.
Музичний супровід випускного у виконанні Яни Саксіної, гурту «Fireflies», скрипачки Ксенії Назарової та ансамблю «Шакті» довершив святкову атмосферу, яка, поза сумнівом, запам’ятається усім випускникам.
«Людей з ідеями — безліч, але втілити їх не кожному під силу. Організувати такий захід, об’єднати у загальне русло — це найважче. Я горджуся нашим містом, тому що у нас багато людей, які готові допомагати один одному. Це дуже цінно!», — висловила у коментарях у ФБ спільну думку одна з учасниць проекту Надія Гарбовська.
Організатори запевнюють, що задоволені працювати з чудовою командою ентузіастів, адже свято, у першу чергу, сподобалося випускникам, яким бажають йти вперед, не боячись мріяти і досягати цілей.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Катерини КАРМАЗІНОЇ