Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України відбувся в Житомирі

Всеукраїнський семінар-нарада Національного олімпійського комітету України відбувся в Житомирі

Під час відкриття спортивного заходу в Житомирі на майдані КорольоваУ ЖИТОМИРІ ЗАКІНЧИВСЯ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ СЕМІНАР-НАРАДА НАЦІОНАЛЬНОГО ОЛІМПІЙСЬКОГО КОМІТЕТУ УКРАЇНИ, В ЯКОМУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКИ ВСІХ РЕГІОНАЛЬНИХ ВІДДІЛЕНЬ
Роботу семінару-наради очолив президент НОК України Сергій Бубка під час свого робочого візиту до Житомирщини 30 травня 2019 року, а також він взяв участь у відкритті оновленої галереї спортивної слави, присвяченій спортивним товариствам Житомирщини.
«Житомирщина — дійсно родючий та багатий край як на природні ресурси, так і на людські таланти. Серед відомих спортсменів краю свою кар’єру тут починав срібний призер Олімпійських ігор, борець Валерій Андрійцев, уродженцями регіону є триатлоністка Юлія Єлістратова, боксер Володимир Матвійчук, футболіст Олександр Зінченко та багато-багато інших. Сьогодні важливим є те, що ви багато уваги приділяєте підтримці атлетів та тренерів, побудові та реконструкції спортивних об’єктів, адже це необхідно як для cпортивних вищих досягнень, так і популяризації здорового способу життя та масового спорту», — зауважив очільник НОК.
Сергій Бубка з юними спортсменами ЖитомирщиниСергій Бубка наголосив на активізації розвитку олімпійського руху та дав високу оцінку діяльності обласного осередку НОК у Житомирській області. Серед подальших напрямків роботи обласного відділення НОК України — сприяння завершенню реконструкції стадіонів та спортивних залів, продовження підтримки спортсменів, тренерів, розвиток дитячо-юнацького спорту у Житомирській області тощо.
Підсумком стало спільне засідання з виконкомом Житомирського обласного осередку НОК, де учасники дали позитивну оцінку тенденції розвитку олімпійського руху на Житомирщині та підготовку спортсменів до участі у Токіо-2020.
Голова відділення Національного олімпійського комітету України в Житомирській області Олександр Оніщук прокоментував спортивні події в Житомирській області: «Дійсно, в останні декілька років у Житомирі та Житомирській області почали більше приділяти уваги розвитку спорту, а найголовніше — виділяти фінансування для реконструкції спортивних споруд. Наше обласне відділення Національного олімпійського комітету України також приділяє багато уваги підготовці до Олімпіади у Токіо-2020. За півроку до Олімпіади закінчується формування олімпійської збірної України. Зараз завершується відбір спортсменів до участі в європейських та світових змаганнях, і, на мою думку, ми зможемо достойно представити Житомирщину та Україну на Олімпіаді».
Сергій Бубка під час робочої зустрічі (ліворуч) та голова Житомирського обласного відділення НОК України Олександр ОніщукЗа словами керівника Житомирського обласного відділення НОК України, фінансування в Житомирській області на спорт збільшилося в шість разів. Згідно зі спортивним календарем, в області проводяться щомісяця декілька спортивних заходів. На Житомирщині є дві команди з волейболу, які увійшли у Суперлігу за два роки, — «Житичі» і «Полісся». Це також високий показник розвитку спорту в Житомирській області, адже до цього ніколи житомирські команди не грали в Суперлізі на такому рівні. Серед видів спорту, які швидко почали розвиватись, у нас представлені волейбол, хокей на траві. Також почав добре фінансуватися і є вже певні досягнення у футболі.
У роботі Всеукраїнського семінару-наради Національного олімпійського комітету України взяли участь 25 відділень НОК зі всієї держави. Також представники Національного олімпійського комітету провели зустріч зі студентами-спортсменами житомирських вишів в актовому залі ЖДУ імені І.Франка. Зустріч проходила в режимі реального спілкування: запитання — відповідь, отже, всі бажаючі мали можливість особисто отримати інформацію щодо питань розвитку спорту на Житомирщині і в Україні.
Нагадуємо, що Літні Олімпійські ігри 2020 (англ. 2020 Summer Olympics, фр. Jeux Olympiques d’été de 2020, офіційна назва Ігри XXXII Олімпіади) — тридцять другі літні Олімпійські ігри, які пройдуть у Токіо, Японія. Місце проведення Ігор було визначено на 125-й сесії МОКу у Буенос-Айресі 7 вересня 2013 року. На проведення Ігор претендували Токіо, Стамбул та Мадрид. До того ж, 9 червня 2017 року Міжнародний олімпійський комітет додав у програму Літніх олімпійських ігор 2020 року 15 нових дисциплін.
Руслан МОРОЗ