Скориговані економічно мінімально обгрунтовані розрахунки внесків (щомісячних обов’язкових платежів) на управління багатоквартирним будинком ОСББ «На Гоголя» м.Новоград-Волинський

Відповідно до Порядку доведення до споживачів інформації, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку №390 про намір здійснити зміну внесків, Постановою КМУ №869 від 01 червня 2011 р. «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», затверджено порядок формування внесків (тарифів) на управління багатоквартирним будинком. Згідно з цим Порядком, під час формування внесків на управління багатоквартирним будинком визначається вартість кожної із його складових з розрахунку на 1 кв. м загальної площі квартири.
З метою надання населенню, що проживає в багатоквартирних будинках, в яких створено об’єднання, пільг та субсидій для відшкодування витрат на управління багатоквартирним будинком, внески і платежі визначаються в розмірах не більше граничного розміру витрат на оплату послуги з управління багатоквартирним будинком, згідно з Постановою КМУ №1022 від 28 грудня 2016 р.
Механізм коригування внесків на управління багатоквартирним будинком запроваджується, у разі збільшення рівня заробітної плати, змінення ставки податків і зборів (обов’язкових платежів) до законодавства, Генеральної, Галузевої угод, збільшення цін на паливно-енергетичні та матеріальні ресурси.
Основним фактором, який став причиною коригування складової внеску, — це зростання, згідно з Державним бюджетом на 2019 р., мінімального розміру заробітної плати в сумі 4173,00 грн. в місяць, зростання вартості послуги з обслуговування димовентиляційних каналів з 29,70 грн. до 38,40 грн. за одну квартиру. Згідно з розрахунками, складові внесків, які необхідно для того, щоб витримати виплату заробітної плати працівникам, є пропозиція провести коригування окремих складових внеску, на складову рівня заробітної плати враховуючи розмір мінімальної заробітної плати — 4173,00 грн. та послуги з обслуговування димовентиляційних каналів з 01.01.2019 р. Новий розмір внесків вводиться в дію з 01 липня 2019 р., розрахунок ОСББ по будинку додається.
ОСББ «На Гоголя»































№ з/п


Адре-са Приби-рання прибу-дин-кових тери-торій Приби-рання сходових клітин ТПВ Технічне обслу-говування внут-рішньо-бу-динкових мереж Дера-тизація, дезін-секція Обслуго-вування димо-венти-ляційних каналів Поточ-ний ре-монт Освіт-лення місць
загаль-ного кори-стува-ння
Роз-рахун-ковий розмір внес-ків
1 Вул. Гого-ля №15 1,77 0,71 0,40 0,87 0,001 0,07 0,26 0,33

4,40