Шість «сухих» чемпіону: «Звягель» здобув крупну перемогу у Ставках!

Шість «сухих» чемпіону: «Звягель» здобув крупну перемогу у Ставках!

\"ШістьФК «Звягель» перевершив усі найсміливіші сподівання своїх фанів. У суботу, 8 червня, у рамках 6-го туру чемпіонату Житомирської області з футболу, звягельчани розгромили минулорічного чемпіона — «Полісся» зі Ставків — із рахунком 6:0!
«Центральний матч туру привернув увагу великої кількості глядачів на стадіоні у Ставках. Близько сотні вболівальників і фанів прибули підтримати команду з Новограда-Волинського. Всі очікували на боротьбу, яку команди показали два місяці тому у товариському матчі на цьому ж стадіоні. Тоді, нагадаємо, «Звягель» вирвав перемогу з рахунком 3:4. Але цього разу звягельчани приїхали більш підготовленими. Захист ФК «Звягель» за увесь матч не дав супернику створити біля своїх воріт жодного загострення. Лише на початку матчу у «Полісся» був один напівмомент: після подачі у штрафний майданчик звягельчани дозволили супернику пробити, але мяч пролетів вище воріт», — йдеться на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбук.
Півгодини звягельчани шукали підступи до воріт «Полісся», а потім з однаковим інтервалом у 10 хвилин Ставки пропускають 4 м’ячі. Не пішла гра у голкіпера «Полісся». Майже за кожну помилку нападники «Звягеля» карали голом.
29 хв. — Швець із флангу зробив простріл на Корнійчука. Від нього м’яч зрізався на голкіпера, але той не зміг належно зафіксувати чи відбити, і Роман Гусак зіграв на добиванні — 0:1.
39 хв. — Швець виконує штрафний удар від кутового прапорця у воротарський майданчик. Багінський на ближній стійці вистрибнув на цю подачу, дезорієнтувавши як захист «Полісся», так і голкіпера. М’яч потрапив прямо в ноги Гусаку, і Роман знову відправив його у сітку воріт — 0:2.
49 хв. — правий фланг результативно працював і в другому таймі. Слюсар зробив подачу у воротарський майданчик, на яку вибіг Роман Гусак і відправив м’яча у протихід голкіперу — 0:3.
Через декілька хвилин під час контратаки у штрафному збивають Корнійчука, але Дмитро Швець пенальті не реалізував — голкіпер вгадав напрямок удару і парирував м’яч.
59 хв. — після подачі у штрафний із лівого флангу, користуючись незлагодженістю захисту і голкіпера, четвертий гол забив капітан команди Сергій Слюсар.
83 хв. — захисник «Полісся», не знайшовши інших варіантів, відпасував своєму голкіперу на край штрафного майданчика. Воротар під пресингом Гороницького помилився і віддав пас прямо на Дмитра Швеця, а той, змістившись трохи ближче до штрафного, відправив м’яч у порожні ворота — 0:5.
84 хв. — завершив розгром суперника, вийшовши на заміну, захисник команди Анатолій Тимофєєв. Отримавши передачу в центрі поля від Багінського, Тимофєєв забиває красень гол у стилі Циганкова у нещодавньому матчі проти збірної Сербії. Після потужного обвідного удару м’яч залітає у «дев’ятку» воріт «Полісся» — 0:6.
«Дуже необхідна для звягельчан перемога як із турнірної точки зору, так і з психологічної. Адже після трьох стартових матчів чемпіонату, в яких команда забила 19 м’ячів, у наступних чотирьох матчах кубку й чемпіонату звягельчани відзначилися лише чотири рази, і у матчі з «Поліссям» ця полоса невдач у реалізації гольових моментів закінчилась.
Дякуємо нашому 12-му гравцю, підтримку якого команда відчувала на трибунах стадіону. Зокрема, на цей далекий виїзд приїхали підтримати команду меценати клубу — Степан Нусбаум, Олександр Лавренюк, Віктор Малярик. Вболівальники зробили для команди домашню атмосферу, що допомогло нашим гравцям показати якісний футбол та перемогти конкурента за призові місця чемпіонату», — додають у ФК «Звягель».
«Будівельник» (Гранітне) — «Мал» (Коростень) — 2:8.
ФК «Бердичів» — «Агролайф» (Попільнянський район) — 5:1.
«Керамік» (Баранівка) — «Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — 1:3.
ФК «Полісся» (Городниця) пропускав тур.
ФК «Звягель» набрав 14 очок у шести матчах, проте двома очками поступається «Малу», який очолює турнірну таблицю. ФК «Бердичів» — на третьому місці (9 очок, 4 гри). Далі — «Полісся» з Городниці (8 очок, 5 ігор) і «Полісся» зі Ставків (7 очок, 4 гри).
* * *

Вдалим виявився і виїзд дублерів. «Звягель-2» переміг ФК «Хорошів» — 3:2.
Голи: О.Черниш (59 хв.) — М.Березін (21 хв. автогол, 38 хв. пен., 83 хв.), В.Балан (40 хв.).
«Звягель-2» посідає друге місце в першості (15 очок, 6 ігор). Попереду — ФК «Радовель» (16 очок, 6 ігор). На третьому місці — «Зоря» (Врублівка), в якої 13 очок у 5 матчах.
* * *

У неділю, 9 червня, відбувся 3-ій тур чемпіонату Житомирської області з футболу серед ветеранів (40+).
Команда з Новограда грає у групі «Захід». Після вдалого старту сезону новоградці зазнали поразки у Чуднові — 1:2.
Підготував Олег БРЮХАНОВ