Парк «розбитих ліхтарів»: громада вимагає камери відеоспостереження

Парк «розбитих ліхтарів»: громада вимагає камери відеоспостереження

\"ПаркНедовго містяни тішилися відновленим освітленням у Парку культури й відпочинку. У ніч із 6 на 7 червня невідомі особи пошкодили 17 плафонів ліхтарів і покрали квіти з клумб. Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради із посиланням на директора комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» Сергія Моісєєва.
«У міському Парку культури і відпочинку невідомими особами було пошкоджено 17 плафонів ліхтарів освітлення. Вказані плафони відновленню не підлягають», — йдеться в повідомленні міської ради.
«Разом із тим із 27 травня по 6 червня 2019 року з клумб міста викрадено понад шістсот одиниць квітів:

  • фортеця: сальвія — 92 шт., агератум — 101 шт.;

  • площа Лесі Українки: сальвія — 140 шт., пелагонія ампельна — 1 шт.;

  • Сквер Слави: сальвія — 30 шт., агератум — 35 шт.;

  • центральне коло біля Молодіжного центру: цинерарія — 10 шт.;

  • центральна перукарня: пелагонія ампельна — 1 шт., петунія — 2 шт., цинерарія — 4 шт.;

  • вул.Шевченка, 16 (Будинок рад): алісіум — 35 шт., троянда — 3 шт.;

  • Парк культури і відпочинку: сальвія — 96 шт., агератум — 12 шт., петунія — 10 шт., цинерарія — 47 шт., газанія — 5 шт.;

  • пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам: сальвія — 7 шт., агератум — 3 шт.;

  • пам’ятний знак жертвам Чорнобиля: пелагонія ампельна — 2 шт.


За вищезазначеними інцидентами направлено звернення до правоохоронних органів», — додають у відділі інформації міської ради.
Громада Новограда відреагувала на вандалізм десятками гнівних коментарів. Практично всі дописувачі єдині в тому, що місто нагально потребує встановлення камер відеоспостереження у громадських місцях.
Погоджуються з цим і в поліції. Начальник міського відділу поліції Юрій Кононенко, коментуючи «Звягелю» інцидент, зауважив, що до міської ради в попередні роки було направлено декілька звернень із проханням виділити кошти на облаштування камер відеоспостереження. Втім, такі ініціативи не знаходили підтримки в більшості депутатського корпусу.
— Наразі правоохоронці працюють над розкриттям злочину в парку, — запевнив Юрій Кононенко. Проте, в інтересах слідства, деталі не розголошував.
Нагадаємо, що покращання рівня благоустрою в Парку культури і відпочинку було одним із рішень оргкомітету з підготовки до «Лесиних джерел». «У минулий четвер яскраво засяяла центральна алея: ще напередодні там світив лише один ліхтар, а після ремонту — аж 26! На початку цього тижня було проведено ремонт ліхтарів на інших алейках. Тепер є освітлення навіть за «літнім кінотеатром», де багато років панувала темінь», — писала газета «Звягель» у №14 від 5 квітня цього року.
До того ж, містяни в обговоренні у соцмережі Фейсбук погодилися з необхідністю захистити молоді насадження — винести під час свята більшість наметів «Містечка майстрів» із парку на вулицю Шевченка.
Але ця та інші ініціативи розбиваються об дії вандалів. Щоночі, а особливо — у святкові дні та вихідні, Парк культури та відпочинку перетворюється на місце не надто культурного відпочинку. Парковими алеями ганяють на мотоциклах, на майданчиках перед Літнім театром «дрифтують» автівки (попри те, що на в’їздах до парку встановили шлагбауми, але вони чомусь не завжди закриті). Часом групи молодиків жбурляють під ноги перехожим петарди… Нещодавно навіть був факт стрілянини з невідомої зброї по вкритому брезентом ігровому лабіринту. Тоді викликана на місце події поліція прибула через 16 хвилин, але групи молодиків, котрі стріляли, вже не застала. Все це переконливо доводить необхідність виділення коштів на встановлення відеокамер.
Олег БРЮХАНОВ