Хроніка 25/2019

Хроніка 25/2019

\"ХронікаУ БАРАНІВЦІ ВИКРИТО У ХАБАРНИЦТВІ СЛУЖБОВИХ ОСІБ
Оперативники управління захисту економіки в Житомирській області Національної поліції України та працівники Територіального управління Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури Центрального регіону України викрили корупційну схему вирішення земельних питань, до якої входили службові особи органів місцевого самоврядування.
Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання від підприємця з Житомирщини 30 тисяч гривень неправомірної вигоди.
Слідством встановлено, що один із заступників та начальник одного з відділів Баранівської міської ради вимагали з підприємця неправомірну вигоду за передачу у власність 2 гектарів земельної ділянки та надання в оренду землі площею 91 кв. м для облаштування торговельної точки.
За словами начальника Управління захисту економіки області Сергія Малини, 13 червня правоохоронці затримали одного із заступників голови Баранівської міської ради під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 30 тисяч гривень. Фігурант, з метою приховати свої злочинні дії, наказав передати кошти одному зі спеціалістів міськради.
Вживаються заходи, спрямовані на встановлення доказів щодо причетності до вказаних протиправних дій інших посадових осіб.
Тривають обшуки у робочих кабінетах міської ради та за місцем проживання фігурантів.
Управління захисту економіки в Житомирській області

5 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ — НА ВІРТУАЛЬНОГО НАРЕЧЕНОГО
Днями до Новоград-Волинського відділу поліції звернулась місцева жителька із повідомленням про ошуканство. Жінка, познайомившись через мережу Інтернет з іноземцем, допомагала «нареченому» вирішувати його «проблеми», витративши понад 5 тисяч доларів США. Зрештою, з ним вона так і не зустрілась. Триває встановлення обставин події.
За словами 47-річної звягельчанки, вона познайомилася через тематичний сайт з іноземцем. Жінці сподобався привітний залицяльник — лікар із країни Близького Сходу. Чоловік деякий час спілкувався у чаті, а згодом зізнався їй у коханні та запропонував одружитися. На початку червня він повідомив, що вирушає до нареченої в Україну, аби забрати її з собою.
Утім, зустріч так і не відбулася. За кілька днів «наречений» зателефонував та повідомив, що має проблеми з документами і його затримали під час пересадки в аеропорту Нігерії. Потому з жінкою вже розмовляв «комісар», який зауважив, що утримання порушника обходиться кругленькою сумою та повідомив про необхідність сплати майже 5 тисяч доларів США.
Жінка, не маючи таких коштів, позичила їх у подруги та переказала на вказаний рахунок. «Комісар» підтвердив отримання, однак повідомив, що для звільнення її нареченого необхідно сплатити суму утричі більшу за попередню, хоча, дізнавшись про неможливість цього, одразу погодився на значно меншу сплату.
Лише розпочавши знову шукати кошти, жінка врешті отямилась та, зрозумівши, що її ошукали, звернулася до поліції.
Нині у рамках кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин події. Поліцейські закликають громадян бути розважливими та обережними під час спілкування у всесвітній павутині та при здійсненні фінансових операцій.
НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ У ДТП ТРАВМУВАЛИСЬ ВОДІЇ ДВОХ АВТО
Дорожньо-транспортна пригода сталась 14 червня на 215-му км автодороги «Київ — Чоп». Унаслідок зіткнення двох попутних автомобілів постраждали їх керманичі.
Попередньо встановлено, що близько опівдня, поблизу с.Броники Новоград-Волинського району, водій автомобіля «Kia Sorento», 34-річний місцевий житель, рухаючись у бік Рівного, зіткнувся з автомобілем «ВАЗ-2101» під керуванням 63-річного жителя Вінниччини. Старший за віком керманич рухався попереду і, не переконавшись у безпечності свого маневру, перелаштовував авто з правої у ліву смугу руху.
Унаслідок зіткнення обидві машини з’їхали у кювет. Обидва водії отримали тілесні ушкодження, їх доставили до медичного закладу.
Причини та обставини вказаної ДТП з’ясовуються у рамках розпочатого досудового розслідування за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України.
У ЖИТЕЛЯ РАЙОНУ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА АРСЕНАЛ ЗБРОЇ
11 червня поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні жителя Новоград-Волинського району. За результатами проведеного обшуку, поліцейські встановили, що житель села Дубівки Новоград-Волинського району у підсобному приміщенні зберігав майже сотню патронів калібру 5,45 до «АК» та ще 10 кулеметних патронів калібру 7,62 мм. До того ж, у 39-річного господаря знайшли незареєстровану мисливську рушницю.
Усе виявлене працівники поліції вилучили та підготували відповідне клопотання до суду для направлення зброї та боєприпасів на експертне дослідження.
Триває встановлення всіх обставин подій у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучене направлено на експертне дослідження.
Законодавством незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ ЗАТРИМАВ ШІСТЬОХ ЧОЛОВІКІВ ЗА ВИЛОВ РАКІВ
13 червня Житомирським рибоохоронним патрулем, спільно з представниками поліції, проведено рейд у Новоград-Волинському районі.
У результаті проведених заходів викрито одразу шість грубих порушень правил рибальства. Так, на річці Случ, поблизу селища Городниця Новоград-Волинського району, протягом дня затримано шестеро громадян, які ловили раків ручним збиранням.
Всього зловили 315 екземплярів раків. В улові порушників траплялись екземпляри довжиною менше п’яти сантиметрів. За шкоду, заподіяну водним біоресурсам, рибоохоронним патрульним нараховано збитків на загальну суму 8032 грн. 50 коп.
Житомирський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства! Інформацію про порушення правил рибальства та незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову прохання повідомляти на телефони «гарячої лінії» відомства: (0412) 24-57-81 та (067) 414-60-74.
04141.com.ua