«Ти вмієш грати? Давай до нас!»

«Ти вмієш грати? Давай до нас!»

ЯК НОВОГРАДСЬКИЙ ГУРТ «FIREFLIES» ІЗ «O.TORVALD» НА ОДНІЙ СЦЕНІ ОПИНИВСЯ
Мрії здійснюються. Часом це трапляється зовсім несподівано. Новоградський гурт «Fireflies» давно бачить себе на великій сцені. А опинитися там і бодай на декілька хвилин відчути себе по-справжньому зірками вийшло неочікувано.
У суботу, 15 червня, на фортеці відбувалося свято «CERSANIT FAMILY FEST», влаштоване однойменним підприємством. Якщо раніше «Церсаніт» проводив закриті свята — винятково для своїх працівників та їхніх родин, то цього разу до святкових гулянь мали змогу долучитися всі бажаючі.
Враховуючи анонсований напередодні виступ учасника Євробачення-2017 — гурту «O.Torvald» — на фортеці ближче до вечора стало велелюдно. У натовпі перед сценою були й наші друзі з гурту «Fireflies» — Сергій Орлов, Олександр Барановський, Сергій Стокозов і незмінний барабанщик усіх місцевих вуличних муздвіжів — Юра з Наталівки.
Публіка викликала «O.Torvald» на біс. В одній із пауз почувся такий діалог між їхнім вокалістом і Сергієм Стокозовим:
— А ти вмієш грати?
— Ви у фа-дієзі граєте?
— Давай до нас!
«Тисячі людей, ти самотня теж. Чуєш голос мій з радіомереж…» — зазвучало вже під гітарний супровід Сергія Стокозова. Невдовзі до нього на сцені приєдналися гітарист Олександр Барановський і басист Сергій Орлов. Лише барабанщиця «O.Torvald» не поступилася своїм місцем за ударними Юрі З Наталівки.
Пісня прозвучала як вітання їхньому товаришу, знаному в колах місцевих музикантів під ім’ям Паша Радіомережний.
Про історію походження «Паші Радіомережного» розповів «Звягелю» Сергій Орлов:
«Влітку 2015-го ми грали під Молодіжним центром. Був типовий для того часу муздвіж. Грав я, Барановський, Льоха і Юра, може, ще хтось… До нас підійшли двоє — один із них Стокозов, з яким ми ще тоді були незнайомі, і його друг Паша. Він заспівав хриплим голосом «Радіомережі». А я тоді розкручував наш гурт у «Вконтакті». Оголосив конкурс серед дівчат: хто зробить класнючу фотку, той отримає приз — прогулянку з Пашею, який співав про радіомережі. Так за Павлом закріпилося Радіомережний.
Перед концертом я намагався прорватися до «O.Torvald», щоб попросити їх виконати цю пісню. Але не пустила охорона. Ми вже потім перед сценою до них докричалися: попросили передати привіт нашому другу».
«Привіт» вийшов суперовий. Лідер «O.Torvald» був приємно здивований звучанням гітарної партії до його пісні. А доспівували вже всі разом:
«Тисячі людей, ти самотня теж,
Чуєш голос мій з радіомереж.
Може, серед них ти мене знайдеш,
Відчувай тепло радіомереж…».

Олег БРЮХАНОВ
Фото @afisha_novogradvolynskiy