Волонтерська група безкоштовно простерилізувала 113 безпритульних собак

Упродовж двох тижнів волонтерська група у складі лікаря з ветеринарної медицини Олександра Сенчука та ловця безпритульних собак Яни Мороз (ТОВ «4 лапи» Україна) за запрошенням комунального підприємства міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» (директор Сергій Моісєєв) та громадської організації «Зоозахист Звягель» (голова Сергій Калінський) безкоштовно стерилізувала у Новограді-Волинському безпритульних собак.
Акція безкоштовної стерилізації поширювалася на безпритульних собак та домашніх безпородних собак. За два тижні роботи було відловлено та простерилізовано 113 тварин. Усі відловлені собаки безкоштовно вакциновані проти сказу місцевою ветеринарною клінікою «VetVeles» (керівник Катерина Носарєва). Тварини також отримали унікальний ідентифікаційний номер на вушній блакитній бірці.
Проживання та харчування волонтерської групи організувало комунальне підприємство міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс». Активісти-зоозахисники висловлюють вдячність Сергію Моісєєву, Віталію Табалюку, Ігорю Олійнику та Леоніду Дідківському за допомогу в організації проведення стерилізації безпритульних собак, а також небайдужим мешканцям Новограда-Волинського, які подавали відповідні заявки та брали безпосередню участь у відлові собак.
Стерилізація — найнадійніший спосіб попередити появу небажаного потомства. Саме тому стерилізація безпритульних собак використовується в більшості розвинених країн світу як засіб регулювання їх чисельності на вулицях міста.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради