Понад мільйон гривень — на «Нову українську школу»

Понад мільйон гривень — на «Нову українську школу»

На пленарному засіданні 32-ї сесії міської ради сьомого скликання (6 червня) першочергово було внесено зміни до міського бюджету на 2019 рік. Зокрема, низка змін стосувалася розподілу коштів, виділених на потреби депутатських округів.
Як проінформувала заступник міського голови — начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук, із Державного бюджету передано субвенцію у сумі 1366375,00 грн. на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».
З обласного бюджету передбачено субвенцію у сумі 348800,00 грн. на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, 478748,00 грн. — на проведення заходів з оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій, 950000,00 грн. — на придбання медичного обладнання для КНП «Новоград-Волинське міськрайонне ТМО».
У результаті перерозподілу коштів, передбачених на відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги, 420700,00 грн. спрямовано на утримання полігону твердих побутових відходів для КП «Шляхрембуд» міської ради та 120000,00 грн. — на виготовлення проектно-кошторисної документації з «Ремонтно-реставраційних робіт з пристосуванням» (стадія «Проект» та стадія «Р») по об’єкту ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури місцевого значення — міського Молодіжного центру.
300000,00 грн. перерозподілено на виготовлення проектно-кошторисної документації, експертизи на капітальний ремонт зливової каналізації на вул. Родини Косачів.
Низка рішень стосувалася прийняття проектів регуляторних актів щодо місцевих податків і зборів на 2020 рік (податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; ставки єдиного податку на території Новоград-Волинської міської ОТГ; ставки збору за місця для паркування транспортних засобів; транспортного податку; ставки туристичного збору).
Як було зауважено, жодної ставки податку не було підвищено. Крім того, при розгляді проекту рішення «Про встановлення ставки туристичного збору», було погоджено зменшити ставку збору для в’їзного туризму з 5% до 1%.
Чергову тридцять третю сесію міської ради сьомого скликання планується скликати 25 липня 2019 року.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради