Пожежу на полігоні обіцяють загасити через день-два

Упродовж цього тижня жителі північних мікрорайонів Новограда були змушені дихати смородом горілого сміття, який тягло з полігону ТПВ. Час від часу їдкий дим поширювався ледве не на все місто, що стало причиною жорсткої критики дій міської влади в соцмережах. На думку дописувачів, оперативні служби не надто оперативно діють, щоб загасити пожежу на полігоні.
Нагадаємо, що пожежа на полігоні ТПВ в урочищі Ржатківка була виявлена о 9:00, у неділю, 16 червня. За словами начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Олександра Богданчука, вже об 11:00 того ж дня було розпочато її гасіння. Ситуацію погіршує спека й відсутність дощів, створюючи сприятливі умови для поширення вогню.
У коментарі газеті «Звягель», у четвер, 20 червня, Олександр Богданчук охарактеризував ситуацію на поточний момент: «Станом на ранок 20 червня осередків відкритого полум’я на полігоні ТПВ немає. Але задимленість залишається. Щоб остаточно ліквідувати надзвичайну ситуацію, ми залучили додаткову техніку. Зокрема, орендували у Бердичеві потужну помпову установку, «рукава» якої сягають 600 метрів. Це дозволяє подавати воду вглиб звалища. Розгорнуто пожежний рукав на 1000 метрів, щоб качати воду з очисних споруд. Працюють дві одиниці техніки ДСНС, одна — Водоканалу, одна — КП «Шляхрембуд». Також залучена техніка від приватних підприємств. Зробили дорогу вглиб полігону і завезли 20 машин землі, щоб прикидати осередки загоряння й недопустити доступу повітря до них. Прогнозувати важко, але гадаю, що за день-два, сьогодні-завтра, нам вдасться припинити поширення диму».
Олег БРЮХАНОВ