ФК «Звягель» прощався із головою правління клубу. Суперники залишили звягельчан на першому місці

ФК «Звягель» прощався із головою правління клубу. Суперники залишили звягельчан на першому місці

Минулої неділі громадськість та спортивна спільнота Новограда-Волинського провела в останній путь Віктора Антоновича Бондарчука — голову правління ФК «Звягель», який через проблеми з серцем несподівано пішов із життя...
Попрощатись із Віктором Антоновичем прийшли сотні людей — родичі, сусіди, друзі, меценати та керівництво ФК «Звягель», футболісти, фани, уболівальники, побратими по Майдану, представники міської влади, депутати міської й обласної рад.
«Ще за життя Віктор Бондарчук говорив, що, працюючи у молодості будівельником, він збудував під будинки дуже багато фундаментів, і до цих пір ще жоден не дав навіть тріщини. Так і футбольний клуб «Звягель». Ми його заснували з нуля, заклавши за три роки такий футбольний фундамент, який дасть змогу новоградському футболу розвиватись і йти вперед, піднімаючись кожного року на новий рівень.
Мрією Віктора Антоновича було вивести клуб на всеукраїнський рівень, на якому б ФК «Звягель» прославляв як наше місто, так і Житомирщину. На четвертому році функціонування клубу його мрія починатиме втілюватись у життя, оскільки клуб вже подав заявку на участь у кубку України серед аматорів, але Віктор Антонович, на превеликий жаль, до цього моменту не дожив...
Тому для всіх меценатів і спонсорів, міської та обласної влади, фанатів та вболівальників, які знали Віктора Антоновича, має бути справою честі, об’єднатись і спільними зусиллями довести нашу спільну справу до кінця і ніколи про неї не забувати», — зазначили на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбук.
Свої співчуття висловили й у обласній федерації футболу. «На 56-му році життя пішов у вічність Віктор Антонович Бондарчук — один з ініціаторів створення ФК «Звягель» (Новоград-Волинський) та голова правління клубу. Приносимо щирі співчуття з приводу тяжкої втрати всім рідним та близьким. Вічна пам’ять. Дякуємо Вам за все...!» — зазначили на сайті ЖОФФ.
* * *

У суботу, 22 червня, відбулися матчі 8-го туру чемпіонату та першості Житомирської області з футболу:
«Полісся» (Ставки) — «Будівельник» (Гранітне) — 1:0;
ФК «Бердичів» — «Мал» (Коростень) — 3:2;
«Керамік» (Баранівка) — «Полісся» (Городниця) — 1:3;
«Арсенал-ДЛГ» (Овруч) — «Агролайф» (Попільнянський район) — 0:1;
«Звягель» пропускав тур.
Завдяки втраті очок «Малом», ФК «Звягель» зберіг за собою перше місце в турнірній таблиці. Тепер «Звягель» і «Мал» мають однакову кількість ігор (по 7), але у звягельчан на одне очко більше (17 проти 16). Третім йде городницьке «Полісся» (14 очок, 7 ігор). Далі — «Полісся» зі Ставків (13 очок, 6 ігор). Замикає п’ятірку фаворитів чемпіонату ФК «Бердичів»
(12 очок, 6 ігор).
Залишилися лідерами першості й звягельські дублери. «Звягель-2» розгромив на виїзді «Оріон» (Нова Борова) — 5:1. «Звягель-2» набрав 18 очок у 7 іграх. За ним — «Зоря» (Врублівка) й ФК «Радовель», в яких по 16 очок, але команда із Врублівки провела на одну гру менше.
* * *

У неділю, 23 червня, відбулися матчі 5-го туру чемпіонату Житомирської області серед ветеранів (40+).
Гру ФК «Баранівка» — «Авангард» (Новоград-Волинський) було перенесено.
Олег БРЮХАНОВ