Зовнішнє незалежне оцінювання-2019

Зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, у 2019 році проводилось у період із 21 травня по 13 червня з української мови та літератури, історії України, математики, англійської мови, біології, географії, фізики, хімії. Випускники шкіл мали змогу зареєструватися на 4 предмети, результати трьох з яких зараховувалися як ДПА.
Цій надзвичайно важливій, соціально значущій процедурі передує ретельна підготовка. Проведено навчання та сертифікацію працівників, залучених до виконання обов’язків старшого інструктора, інструктора, чергового на пунктах проведення ЗНО. До роботи на пунктах залучено 272 педагогічних працівники, забезпечено супровід медичними працівниками, представниками поліції, ДСНС, було запрошено 21 громадського спостерігача із числа представників батьківських комітетів ЗЗСО міста, громадських організацій, управління освіти і науки.
316 випускників закладів загальної середньої освіти міста Новограда-Волинського взяли участь у зовнішньому незалежному оцінюванні. На найбільш масове зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури було зареєстровано 1318 осіб, участь взяло 1293 особи (98,1% від зареєстрованих), участь у тестуванні з історії України взяло 1135 осіб (97,5% від загальної кількості зареєстрованих), участь у ЗНО з математики взяла 771 особа (98,5% від зареєстрованих). Середня явка з усіх ЗНО складає 97,4%.
Особливістю цьогорічної кампанії стало те, що для студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівня акредитації (вищі училища, технікуми, коледжі) результати зовнішнього незалежного оцінювання з 2-х предметів (української мови і предмету на вибір) зараховувалися як результат державної підсумкової атестації.
Пункти проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2019 році були розташовані у приміщеннях ліцеїв №№1, 4, 11, ЗОШ №№6, 7. Відповідальними за пункти проведення ЗНО — директорами Ю.А.Рошкою, В.А.Сільвертюк, Н.М.Кирчун, В.І.Овдіюком, А.О.Табаковою — забезпечено організацію проведення зовнішнього незалежного оцінювання на належному рівні.
Зовнішнє незалежне оцінювання з математики, української мови і літератури, англійської мови, біології, історії України та географії відбулося на пунктах, розташованих у місті Новограді-Волинському, інші предмети (а саме: німецька мова, фізика, хімія) випускники здавали у базовому населеному пункті — м.Житомир. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України, підвезення учнів здійснювалося за рахунок бюджетних коштів.
Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року завершилася!
Висловлюємо щиру подяку педагогічним працівникам, керівникам закладів освіти за професіоналізм, відповідальність та сумлінне виконання обов’язків під час організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання у Новограді-Волинському. Особливу подяку висловлюємо всім учасникам ЗНО-2019, які чітко дотримувалися процедури проведення зовнішнього незалежного оцінювання, за високий рівень культури, проявлену повагу до працівників пунктів проведення ЗНО та один до одного.
Н.МАРЧЕНКО, відповідальна за проведення ЗНО у м.Новоград-Волинський, методист ІМЦ управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради