«Найцінніше — життя однієї людини»

«Найцінніше — життя однієї людини»

Специфіку роботи підприємств у невеликих містах, проблеми та перспективи галузі обговорили працівники ПП «Alex-Garant» під час зустрічі з народним депутатом України Володимиром Литвином, що відбулася 27 червня. Фабрика працює в меблевій індустрії з 2005 року, виготовляючи меблі серійного виробництва та на замовлення.
«Я добре знаю проблеми, що вас турбують: зміни у сфері медицини, необхідність ремонту доріг, підвищення пенсій та заробітних плат — питання, що «печуть» кожному. Я їх відчуваю, бо проводжу тут більшу частину часу. Це — моя рідна земля, і я хочу віддячити їй та людям. Повірте, що жодне звернення не було залишене без уваги. Зараз нам усім потрібно об’єднатися, щоб зробити краще для України. Якщо цього не зробити, то програє не Уряд, а вся країна», — сказав під час спілкування з працівниками Володимир Михайлович.
Також народний депутат зустрівся з колективами ПАТ «Новоград-Волинськсільмаш», ФОП Герус В.А., меблевої фабрики «Мірт». У ході зустрічі на меблевій фабриці було обговорено низку проблем, що непокоять робітників як жителів міста. Серед ключових: питання полігону побутових відходів, пошук можливостей переїзду центру соціальної адаптації дітей з інвалідністю, створення умов для роботи молоді, міграція українських фахівців за кордон тощо.
«Зараз важливо зробити так, щоб наші спільні великі надії не обернулися великим розчаруванням. Думаю, що тут має звучати наш спільний голос, у тому числі ваш — як представників молоді. Я намагаюся почути кожного і надати свою підтримку», — зауважив Володимир Литвин.
Згодом народний депутат оглянув ДНЗ №6 «Дзвіночок» та поспілкувався з батьками вихованців і трудовим колективом про плани щодо діяльності закладу. За сприяння Володимира Михайловича для всіх садочків міста було придбано обладнання та системи очистки води на суму 599 тис. грн. Після розмови з батьками було вирішено посприяти в облаштуванні кухонної кімнати в одній із груп.
«Ми дуже вдячні Володимиру Михайловичу за його допомогу. Завдяки йому, наші діти питимуть чисту воду та навчатимуться в гарних приміщеннях. Жодного разу ми не отримали відмови, з якою б проблемою до нього не прийшли. Володимир Михайлович — людина, на яку можна покластися, той, хто нас не підведе», — говорить представниця батьківського комітету Діна Радчук.
29 червня народний депутат побував у Пилиповичах та Дідовичах, де зустрівся з місцевими жителями. У Пилиповичах з особливою радістю на приїзд Володимира Литвина очікувала місцева знаменитість, 11-річна письменниця Софія Шпунтова, яка вже видала свою першу книгу — «Пригоди Р-р-ральфа, або Сни наяву». Народний депутат був вражений оформленням книги та з цікавістю поспілкувався з письменницею та її мамою щодо творчих планів Софії. Дівчинка має понад 30 творів, які також мріє опублікувати.
«Я прекрасно розумію бажання випустити у світ «своє дітище», тому обіцяю посприяти тому, аби публікація нової книги відбулася», — сказав Володимир Михайлович.
У ході розмови жителі села подякували за надану депутатом матеріальну допомогу для усунення наслідків нещодавнього буревію та висловили прохання посприяти в отриманні коштів з області.
Питання змін у галузі медицини знову підіймали жителі Дідовичів. Люди хочуть зберегти місцевий ФАП, який погрожують закрити.
«Одне із завдань, що я перед собою ставлю, — повернути фінансування медичних закладів із Державного бюджету, як це було раніше. Не кожна місцева влада в змозі їх забезпечити», — зауважив депутат.
Для того, щоб подякувати за допомогу в проведенні операції її сину Сергію, на зустріч із Володимиром Михайловичем прийшла Тетяна Заїка.
«Ще в 6 місяців, коли Сергій мав простудне захворювання, лікарі визначили, що у нього вроджена вада серця. У 1,7 років ми вже проходили обстеження в Києві, а 2005 року йому встановили діагноз «клапанний стеноз» і зробили першу операцію. Через три роки знадобилася друга операція — «Росса». Зараз Сергій потребує операції із заміни клапана. Завдяки допомозі Володимира Михайловича, її проведуть у «Науково-практичному медичному центрі дитячої кардіології та кардіохірургії», — поділилася Тетяна Анатоліївна.
Сама жінка — мати-героїня, виховала п’ятеро дітей, найменшому з яких 17 років.
«Для мене найцінніше — життя однієї людини. Словами любити можна всіх, а допомогти реально — важливіше. І коли вдається це зробити, я щасливий», — говорить Володимир Литвин.
30 червня народний депутат провів зустрічі з жителями Варварівки, Миколаївки, Броників, Романівки, Ужачина, Федорівки, Слободи Романівської.
Лілія ВЕРЕС