«Звягель» здобув кубок області з футболу й націлився на кубок України

«Звягель» здобув кубок області з футболу й націлився на кубок України

Із третьої спроби ФК «Звягель» виграв фінал кубка Житомирської області з футболу пам’яті Героїв Небесної Сотні. 28 червня, на стадіоні «Авангард» у Новограді, «Звягель» із рахунком 2:1 переміг городницьке «Полісся». Відповідно до інформації Житомирської обласної федерації футболу, на стадіоні «Авангард» були присутні 2900 глядачів.
Під кінець першого тайму в рахунку повело «Полісся». На 40-ій хвилині навіс у штрафний майданчик ударом головою у кут воріт замкнув М.Костюченко. «Звягель» відігрався наприкінці другого тайму, провівши гол-близнюк (відзначився О.Максимчук).
Гра перейшла в овертайм, де активнішими й ближчими до перемоги були звягельчани. Логічним підсумком ігрової переваги став гол їхнього капітана С.Слюсара на 104-ій хвилині — 2:1.
Після матчу тренер ФК «Звягель» Руслан Скидан і капітан команди Сергій Слюсар подякували вболівальникам за підтримку, супернику — за гідну гру (городницьке «Полісся» на шляху до фіналу здолало сильних суперників), а свою перемогу присвятили пам’яті голови правління ФК «Звягель» Віктора Бондарчука.
Нагадаємо, що два сезони поспіль «Звягель» доходив до фіналу обласного кубка, де поступався. У минулому році — в серії пенальті «Малу», в позаминулому — 0:2 «Поліссю» зі Ставків.
Окрилений перемогою, ФК «Звягель» заявився до участі в кубку України серед аматорських команд сезону 2019-2020 років.
Житомирщину представлять три клуби: переможець чемпіонату області сезону-2019 «Полісся» (Ставки), переможець кубка області-2019 «Звягель» та переможець кубка області-2018 «Мал» (Коростень). Перший етап кубка відбудеться 21-28 серпня.
Олег БРЮХАНОВ