Олександр Оніщук зустрівся з працівниками заводу ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин»

Олександр Оніщук зустрівся з працівниками заводу ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин»

Не один десяток років на теренах Житомирської області активно працює та розвивається приватне акціонерне товариство «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин». Створене воно було ще у 1907 році і є одним із старіших підприємств України з виробництва зернопереробної та кормовиробничої техніки.
Історія та розвиток заводу доволі цікаві: з самого початку заснування на базі ливарної майстерні був створений механічний завод, який випускав соломорізки, плуги, борони, пічне литво. Це було напівкустарне виробництво, на якому працювало біля 30 чоловік. Через декілька років завод почав випускати з кінним приводом, віялки та інші машини. Розквіт заводу припадає на 60-80 роки, коли він був спеціалізований на випуск кормопереробних машин в кількості 30 000 штук у рік. Наразі, завод представляє собою сучасне машинобудівне підприємство з високим рівнем технологій, яке випускає більш, ніж 100 видів різноманітної продукції для агропромислового комплексу України, СНД та країн Європи.
Варто зазначити, що середній вік працівника на заводі становить 55 років. Більшість молодих кадрів виїжджають у пошуках кращої долі, умов праці та заробітної плати за кордон. Саме про це, під час зустрічі з кандидатом в народні депутати України, головою відділення Національного олімпійського комітету України в Житомирській області Олександром Оніщуком, говорили робітники заводу ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин».
«Чому я підтримую Юлію Тимошенко та її програму «Новий курс країни»? Тому що одне з найважливіших питань і його вирішення стає — відтік українців за кордон», — говорить Олександр Оніщук. — «Дійсно, наші громадяни масово виїжджають з України. Беруть родини, своїх колег по роботі — і їдуть туди, де вони можуть знайти територію, придатну для щасливого життя. Свою Україну вони вже такою не вважають. Але я хочу наголосити, що покидають вони свої домівки не тільки через низьку заробітну плату, хоча це важливо. Головна причина — це втрата віри, віри в те, що в Україні щось зміниться, і жити стане краще. Революції, реформи… щось відбувається в цій країні, але жити краще не стає. Люди стають все беззахиснішими — падіння національної банківської системи, ріст цін, складна ситуація в освіті та охороні здоров’я, беззахисність людей на вулицях, незахищеність дітей та, навіть, дороги… Всі ці фактори виштовхують українців за кордон. Я не обіцяю, що з повним форматуванням влади щось одразу кардинально зміниться, але ми мусимо задуматися над тим, хто нам потрібен при владі: ті, хто поставили країну на коліна та «вигнали» з неї мільйони людей, чи все ж ті, хто 100-відсотково знає, як і що робити, а головне — має чіткий курс в напрямку змін».
Робітники заводу ПрАТ «Новоград-Волинський завод сільгоспмашин» у спілкуванні з кандидатом в народні депутати України Олександром Оніщуком запевнили, що роботи «не бояться» — чим більше замовлень отримає їх підприємство, тим більшою у них може бути заробітна плата.
Одним із пріоритетів як влади на місцях, так і всієї країни має бути залучення інвесторів до регіону, аби бізнес та підприємства розвивалися, а люди мали опору й впевненість у наступному дні.
«Інвестиції, відкриття нових підприємств, створення робочих місць — це те, чого зараз не вистачає нашій країні. Хочу сказати, що залучення інвестицій у розвиток територій — це, в першу чергу, функція обласного рівня. Саме в облдержадміністрації мають бути зацікавлені тим, аби привести інвестора до того чи іншого району, але й громади мають проявляти активність. Я переконаний, якщо правильно вести діалог із зарубіжними компаніями, залучати інвесторів, то і відтік молоді за кордон зупинити можливо! Головне — послідовні кроки та плідна співпраця», — резюмував Олександр Оніщук.
Ми вже майже 28 років будуємо і відбудовуємо незалежну Україну, і, незважаючи на всі перипетії, ще маємо необхідні ресурси, аби почати успішно жити у власній країні!
Марина КУЗЬМЕНО