Олександр Оніщук: «ЧОМУ Я ЙДУ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ»

Олександр Оніщук: «ЧОМУ Я ЙДУ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ»

Україна сьогодні — на порозі великих змін. Ми маємо шанс суттєво оновити владу і привести в головний законодавчий орган країни людей слова і діла. Ми не маємо права знову обрати до Верховної Ради старих політиків, які згадують про «свій» округ лише напередодні виборів і забувають про нього на період усієї каденції. Ми не можемо дозволити собі продати голоси місцевим «царькам», які скуповують людей, як худобу на ринку, а потім торгують мандатом у Раді, зраджуючи інтереси громади і країни. Ми повинні вибрати чесну і принципову людину, яка йде в український парламент для того, щоб служити громаді.
Олександр Оніщук має незаплямовану репутацію, він не замішаний у корупційних схемах, зловживаннях та підкупах. Він активно працював, працює і буде працювати в інтересах громади. Його громадянська позиція, активність і досвід — це саме те, чого бракує владі.
Але як сам Олександр Оніщук бачить своє майбутнє у владних органах, чому та з якою метою він іде до Верховної Ради? Що каже про це сам кандидат?

1. Я йду, щоб ПРАЦЮВАТИ
Якщо ви довірите мені цю високу честь — представляти громаду у Верховній Раді, то на наступні 5 років це буде моє єдине місце роботи. Я не буду поєднувати роботу в Раді із жодною діяльністю, яка може приносити прибуток. Як кожен сумлінний працівник, я буду ретельно ставитися до своїх обов’язків, не буду пропускати ні засідань Ради, ні роботи в комісіях, якщо мене туди оберуть. Розуміючи честь і відповідальність статусу народного депутата, я буду застосовувати своє право голосу винятково в інтересах громади і своєї держави.
Разом із командою ми ініціюватимемо та просуватимемо механізми позбавлення депутатського мандату за прогули. Також ми впровадимо процедуру позбавлення статусу депутата за «кнопкодавство». Норми, які є звичними для простих людей, повинні бути обов’язковими і для народних обранців. За прогул і грубе порушення — звільнення!
2. Я йду, щоб БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ
Не секрет, що корупція охопила всі органи та рівні влади в країні. Корупція — головна причина того, чому не працюють суди, чому руйнуються дороги, чому правоохоронці не приймають рішення на користь громадян, а виділеного бюджету не вистачає на вирішення запланованих завдань. Я вважаю, що корінь корупції знаходиться у Верховній Раді. Зверніть увагу, як звичайні люди, відбувши термін у парламенті, одразу стають багатіями, власниками віл, земельних наділів і дорогих авто. Те саме спостерігається на місцевому рівні. Скуповуючи ресурси і людей, місцеві багатії «прибирають до рук» правоохоронні органи, суди, силові структури, «запускають руки» у місцеву казну. Так не повинно бути!
Разом із командою ми просуватимемо жорсткі заходи в боротьбі з незаконним збагаченням, зловживаннями в судах, поліції та прокуратурі. Я особисто кожного року оприлюднюватиму свою декларацію про доходи і звітуватиму про кожну гривню. Ви побачите, що, будучи депутатом, можна залишитися чесною людиною.
3. Я йду, щоб РОЗВИВАТИ ГРОМАДУ
Реформа децентралізації — одна з небагатьох, які забезпечують позитивний вплив на розвиток громад. У першу чергу тому, що на місцевий рівень передаються повноваження щодо управління ресурсами та фінансами. Мешканці активно долучаються до розвитку своєї громади, Уряд збільшує витрати на інфраструктуру та проекти. У цих умовах важливо правильно використати можливості, недопустити розкрадання чи розпорошування ресурсів, забезпечити довготривалий вплив від їхнього використання. Як народний депутат від округу №65, я зроблю все можливе, щоб залучити якнайбільше ресурсів у контексті децентралізації, донорської допомоги міжнародних фондів та грантів. Ми сформуємо, проведемо навчання і забезпечимо координацію прогресивної молодої команди, яка розроблятиме проекти, координуватиме ці процеси і забезпечить головне — покращання добробуту та умов життя громади.
4. Я йду, щоб ЗАХИЩАТИ УКРАЇНУ
Наша країна переживає важкі часи, найтяжчі за останні сімдесят років. Частина наших громадян проживає під окупацією, на нашій землі ведуться бойові дії, гинуть українці. Питання миру та повернення окупованих територій, на рівні з питаннями підтримки військової потужності армії та соціального забезпечення постраждалих людей, — ключові для моєї команди. Ми разом працюватимемо над законодавчим забезпеченням захисту прав наших співвітчизників на окупованих територіях, удосконалюватимемо механізми фінансування армії та соціального забезпечення військових, боротимемося за повернення кожного ув’язненого в Росії полоненого. Особисто я беру під свій контроль турботу про долю наших земляків, які захищали і захищають нашу країну на Донбасі. Я ініціюватиму заходи з покращання матеріального забезпечення їхніх сімей, контролюватиму розподіл ресурсів і турбуватимуся про їхній добробут.
5. Я йду, щоб КОНТРОЛЮВАТИ
Можливо, ви пам’ятаєте, як у 90-х роках на одному з телеканалів крутили гасло: «нас 52 мільйони»? Можливо, і справді нас колись було стільки. А скільки українців зараз? 42 мільйони, як говорить статистика, чи, може, менше? Ми мусимо знати! Ми мусимо знати, скільки реально громадян проживає в нашій країні, скільки з них мають право голосу, скільки громадян залишили країну і проживають за кордоном. Крім цього, ми мусимо знати, чим володіє наш народ. Землі, ліси, підприємства, корисні копалини, нерухомість, майно та інші ресурси, — як добрі господарі ми повинні знати, чим ми можемо розпоряджатися, що є у власності держави, громади, окремих людей.
Ми ініціюватимемо та просуватимемо рішення про проведення перепису населення України та інвентаризації природних ресурсів і майна в Україні. Виходячи з результатів, ми знатимемо, чого нас позбавили, а чим ми все ще можемо розпоряджатися. Знатимемо, що залишиться нашим нащадкам. Усі виявлені в процесі інвентаризації порушення (крадіжки, незаконна приватизація, псування і розкрадання) будуть оформлені в кримінальні справи. Винні будуть покарані, а майно буде повернуте у власність громади.
6. Я йду, щоб РОЗВИВАТИ ПІДПРИЄМНИЦТВО
Багато політиків щодня заявляють про те, як вони розподілятимуть кошти, як збільшать зарплати та пенсії, як зменшать податки та комунальні платежі. Наша команда діє відповідально. Якщо ми заявляємо, що можемо покращити фінансовий стан і добробут наших громадян, значить, ми маємо чіткий план і механізм дій. Відповідно до цього, ми розуміємо, що для забезпечення чи збільшення фінансування соціальних чи інших програм, у першу чергу, необхідно забезпечити надходження від платників податків.
Разом із командою ми працюватимемо над стимулюванням розвитку підприємництва. Ми ініціюватимемо в парламенті та просуватимемо механізми здешевлення кредитів, компенсації витрат на купівлю інноваційного обладнання, зменшення податкового та іншого адміністративного тиску. Ми створюватимемо умови для інвестування в українську економіку. А я особисто буду працювати, щоб наш регіон отримав якнайбільше та найширше інвестування всіх сфер і проектів, спрямованих на збільшення робочих місць, покращання інфраструктури, вирішення екологічних проблем та покращання добробуту.
7. Я йду, щоб ЗБЕРЕГТИ ПРИРОДУ
Екологічні катастрофи та погіршення стану здоров’я мешканців регіону — взаємопов’язані речі. Проблеми зі сміттям, викидами промислових компаній, забрудненням сільськогосподарських підприємств, знищенням лісів і забрудненням водойм постійно наростають. Вони накопичуються і досягають критичного рівня. Ми повинні якнайшвидше докласти зусиль, щоб зупинити екологічну катастрофу.
Разом із командою ми працюватимемо над посиленням відповідальності за забруднення навколишнього середовища. Ми розроблятимемо систему стимулів і покарань для підтримання екобезпечної поведінки. Ми залучатимемо кошти міжнародних інвесторів, фондів і грантових організацій для розробки та впровадження програм утилізації побутових відходів, будівництва очисних споруд, відновлення насаджень лісів та очищення водойм. Особисто я буду працювати над тим, щоб якомога більше таких ресурсів надходили в наш округ.
8. Я йду, щоб ПРОКЛАСТИ ДОРОГУ МОЛОДИМ
Ми всі розуміємо, що мабутнє — за молоддю, особливо в теперішньому інформаційному світі. Енергія молоді повинна бути застосована з користю. Я буду працювати над тим, щоб відновити «Молодіжний центр» у Новограді-Волинському та надати йому другого дихання. Ми організуємо молодіжні центри по всьому округу й залучимо туди кращих викладачів і тренерів. Це має стати спільною справою всієї громади: влади, бізнесу та самих громадян. Зі своєї сторони я обіцяю виступити ініціатором і координатором проектів молодіжного розвитку. Ми допоможемо молоді розкрити свій потенціал і спрямуємо його на користь громаді!
Я йду до Верховної Ради не сам. Я чітко розумію повноваження та можливості народного депутата й усвідомлюю, що нічого з того, що я тут обіцяю, не зможу зробити самотужки. Тому я — в команді. Спитайте в інших кандидатів, чи є в них команда, із ким вони будуть впроваджувати обіцяне — і ви побачите, що в багатьох із них відповіді немає.
Я — реаліст і не можу обіцяти вам швидкого покращання. Обіцяти відповідально і в межах того, що ти дійсно можеш зробити, — ось мій принцип. У своїй роботі на посадах Голови відділення Національного олімпійського комітету України та комерційного директора в ПрАТ «Спорттовари Житомир», а також протягом усього життя я завжди дотримувався своїх обіцянок. Це знають усі, кому довелося мати зі мною справу. І я не збираюся відступати від своїх принципів. Тому я обіцяю, що докладу всіх зусиль для вирішення проблем округу, але від вас теж вимагатиму праці в інтересах громади.
Я — колишній спортсмен і добре знаю, що таке «грати за правилами». Я ніколи не буду порушувати Закони, регламент роботи Верховної Ради України та норми моралі. Я завжди перемагав чесно і вірю, що цього разу перемога теж буде за мною. Ті, хто купував суддів, підкуповував суперників, підло грубив, завжди були покарані. Тому тільки чесна гра визначає переможців. Брехня і підкуп — шлях злочинців!
Я обіцяю, що завжди буду відкритим до своїх виборців і ніколи не відмовлятиму в прийомі. Якщо це буде в моїй компетенції і можливостях, я завжди допомагатиму своїм землякам, як уже не раз робив до цього. Я організую інформаційні канали в соцмережах для збору думок, пропозицій та скарг. Ми разом працюватимемо в системі петицій, особливо тих, що стосуються ситуації в нашій місцевості. Ми організуємо систему, у якій зможемо почути голос кожного з вас.
Я йду до Верховної Ради не із чистого аркуша. У моєму доробку — моя репутація, громадська діяльність і здобутки на користь громади. Спитайте в інших кандидатів, що вони робили для громади рік-два тому, і подумайте, чому ви повинні вірити їм, що вони зроблять після виборів.
Я йду до Верховної Ради без гучних концертів і «подарунків» виборцям. Не тому, що не хочу, щоб мої земляки гарно провели час чи спробували різних смаколиків. Я знаю реальну ціну організації таких заходів і розумію, що грошей із зарплати на це не вистачить. Спитайте в кандидатів, які обдаровують вас, для чого вони це роблять. Невже для того, щоб потім, ставши депутатом, відстоювати ваші інтереси? На жаль, ні! Вони вважають, що купили вас і за все вже розрахувалися. Вони вам більше нічого не винні!
Я йду до Верховної Ради України як чесний і порядний громадянин, досвідчений громадський діяч, успішний керівник. Підтримайте мене, і ви отримаєте відповідального політика, який чітко розуміє своє призначення і працює в інтересах громади!
Євгеній БАБЧУК