Юлія Тимошенко відвідала Житомирщину

Юлія Тимошенко відвідала Житомирщину

Свій візит до Житомирщини лідер партії ВО «Батьківщина» розпочала із села Більківці Коростишівського району, де відвідала Більковецьку загальноосвітню школу.
Під час розмови з освітянами Юлія Тимошенко зазначила: щороку все більше українців виїздить за кордон. Статистика вказує, що це — переважно креативна молодь із сіл та міст України.

«Не може бути пріоритетів десять, не може бути їх двадцять. Він може бути один — в сучасному світі цей пріоритет мусить бути виховання, освіта, наука. Сьогодні весь видобуток нафти у світі дає в сім разів менше, ніж інновації, які продаються. А у нас — на 70% сировинна економіка — ми не протягнемо так», — зазначила вона.
Аби не втрачати інтелектуалів, а, навпаки, втримувати їх в Україні як найбільш цінний ресурс, потрібно рівнятися на найкращий західний досвід, — переконана Юлія Тимошенко. Розказує, у розвинутих країнах нині у тренді — безкоштовна освіта та гідні умови праці освітян.
Юлія Тимошенко щиро подякувала освітянам за їх труд та запевнила, що освіта була і буде головним чинником розбудови України, і освітяни завжди можуть розраховувати на підтримку «Батьківщини».
Не обійшлось і без спілкування з мешканцями села, які прийшли побачити та запитати у Юлії Тимошенко про наболіле. Найчастіше питали про пенсії і медреформу.
На думку Юлії Тимошенко, теперішній механізм нарахування пенсій є геть несправедливим — люди отримують набагато менше грошей, ніж сплатили протягом життя. «То збільшення пенсійного віку, то зменшення коефіцієнтів нарахування пенсій, то ще щось придумають. Але в світі давно вирішили це питання: з першого дня, коли людина пішла працювати, пенсійні внески сплачуються не кудись у небо, а на персональні рахунки людини. І все життя нараховуються відсотки на ці гроші в державних банках. І коли людина виходить на пенсію, у неї є рахунок і вона гідно забезпечена», — зазначила лідер «Батьківщини».
Юлія Тимошенко розкритикувала і, так звану, медичну реформу, яку намагається сьогодні впроваджувати МОЗ. За її словами, ніхто не збирається лікувати людей на селі, а в місті медичні послуги другого рівня будуть платними, адже за консультації галузевих спеціалістів доведеться розраховуватися зі своєї кишені.
«Нам не потрібно вигадувати велосипед, а зробити те, що зробили всі цивілізовані країни — застосувати страхову медицину, знизити податкове навантаження і надати максимальний доступ до медичних послуг», — підкреслила Тимошенко.
Після спілкування з людьми в Більківцях Юлія Тимошенко вирушила у Житомир, де зустрілася з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.
Під час зустрічі обговорили такі теми, як ефективність взаємодії місцевої влади та ОСББ, прояви корупції в сфері ЖКГ, банківське та договірне обслуговування ОСББ, енергоефективність.
Щира розмова з керівниками ОСББ виявила масу проблем у житловому господарстві. Одна з головних — країна користується старим Житловим кодексом, якому 36 років, а Верховна Рада ухвалює суперечливі та взаємовиключні закони. Так, скасована норма обов’язкового ремонту інженерних споруд при передачі будинків на баланс ОСББ, і тепер представники місцевих органів влади агітують за створення ОСББ, пропонуючи мешканцям взяти у власність старий напівзруйнований житловий фонд.
Юлія Тимошенко заявила, що її партія планує внести зміни у закон про ОСББ та працює над новим Житловим кодексом, який покладе край анархії.
На думку Юлії Тимошенко, держава має брати безпосередню участь у модернізації та відновленні застарілого житлового фонду й лише після цього передавати його у власність об’єднанням співвласників.
Після зустрічі з керівниками ОСББ Юлія Тимошенко дала прес-конференцію для журналістів місцевих та всеукраїнських ЗМІ, де відповіла на гострі запитання та розповіла про своє бачення вирішення найважливіших проблем України.
На запитання журналіста про те, чи планує команда Юлії Тимошенко довести до логічного кінця судову боротьбу за зменшення комунальних тарифів, Юлія Тимошенко відповіла: «Без зменшення комунальних тарифів українська економіка не зможе рухатися вперед. Адже через високі ціни на газ, тепло та воду люди не можуть купувати вітчизняні товари та послуги, а відтак скорочується внутрішній ринок».
Лідер «Батьківщини» переконана: зниження цін вдвічі не лише полегшить становище українців, а й дасть поштовх економічному зростанню.
«Саме народ — найбільший інвестор економіки. Ми порушуємо ключові основи розвитку економіки держави: коли в людей забирають останнє, вони не можуть підтримувати українську економіку», — зауважила політик.
Юлія Тимошенко також нагадала, що суд визнав постанови уряду Порошенка-Гройсмана щодо підвищення цін на газ незаконними. Як зауважила Голова партії, зараз всі громадяни мають право оскаржити незаконність встановлення їм тарифів і вимагати перерахунку.
Утім, за словами Юлії Тимошенко, є й коротший шлях. Якщо Президент не зупинить незаконні рішення старого Кабміну, — то їх скасує новий Уряд. Саме для цього «Батьківщина» і йде до парламенту, запевнила вона.
Ігор КНИШЕВ