Вибір — за вами: як правильно та з користю використати власний час 21 липня

Уже цієї неділі наша країна перетне черговий рубіж, який має усі шанси стати історичною подією.
Однак чи стануть вибори до ВРУ 2019 року справді історичною подією, чи зможемо ми обрати нового народного депутата, залежить лише від вас. Власне, для цього і проводять позачергові вибори, щоб ми змінили склад Верховної Ради. Тому немає жодного сенсу віддавати свій голос за того самого депутата, якщо ви бажаєте оновити владу.
Якщо хтось думає, що нічого вже змінити неможливо, що обирати немає з кого і витрачати свій дорогоцінний час для такого «дріб’язку», як голосування, немає сенсу, то так воно і буде… у їхньому житті. Це означає, що такі люди справді заслуговують на владу, яку нині мають.
Та ці слова адресовані активним, рішучим, небайдужим до власної долі людям, які готові до змін і дивляться у майбутнє з великою надією.
Так, цієї неділі ми маємо зробити вибір набагато більший, ніж офіційно задекларований у законодавчих актах — ми маємо обрати шлях, яким країна йтиме наступні п’ять років. І саме ці вибори покажуть, наскільки наша країна прагне змін, як сильно виросла наша громадянська свідомість, чи достойні ми життя у процвітаючій державі. Ми закликаємо вас підтримати кандидатуру Віктора Мельника. Мельник — найкраща альтернатива на обрання нового народного депутата від нашого округу.
До вашої уваги один із можливих варіантів проведення цього важливого дня.
Ранок 21 липня 2019 року. Ця неділя — дуже важлива, тож, почніть її з приємних емоцій: обійміть своїх рідних, зателефонуйте близьким і обов’язково побажайте їм зробити правильний вибір. Якщо ви — віруюча людина, то сходіть до церкви і попросіть у Бога благословення зробити чесний вибір.
Продовжуйте свій день на позитиві. Зберіть родину, обов’язково перевірте, чи всі виборці вашої сім’ї взяли із собою паспорт громадянина України, і разом вирушайте на виборчу дільницю. Зверніть увагу на те, що голосування триватиме з 8:00 до 20:00.
Також бажано взяти із собою кулькову ручку. Таким чином, ви точно знатимете, що вибір, зроблений вами, не зникне. Тобто, махінації із чорнилами, що зникають, стануть неможливими.
Дорогою до виборчої дільниці ще раз обміркуйте свій вибір, щоб наступних п’ять років пишатися своєю причетністю до щасливого життя країни.
І от ви — перед дверима виборчої дільниці. Тут важливо зауважити, що свій голос віддаєте за того, кого саме ви вважаєте гідним кандидатом, і це цілком таємна інформація. Тому у приміщенні для голосування нікому про свій вибір не кажіть. Але на виході з приміщення, де відбувається голосування, соціологічні служби можуть проводити опитування — exit poll. У такому разі можете відповісти на питання, за яку партію або за кого з кандидатів ви проголосували, не називаючи своїх імені, прізвища та адреси.
Якщо у день виборів ви помітили десь на будівлі чи поблизу виборчої дільниці агітаційні матеріали, — це також порушення закону. У таких випадках рекомендуємо виявити свою громадянську відповідальність і повідомити офіційних спостерігачів про ці порушення. Можливо, саме така активність не дасть прорватися до влади закононеслухняним громадянам.
Зайшовши до приміщення, де відбувається голосування, пред’явіть паспорт членам дільничної комісії. Вони видадуть вам два виборчі бюлетені: один, пісочного кольору, для голосування за кандидата-мажоритарника, другий, блакитно-сірий, для голосування за політичну партію.
У першому — знайдете рядочок з іменем «Мельник Віктор Сергійович», і якщо ви підтримуєте зміни, прагнете позитивних зрушень і бажаєте бути почуті вашим народним депутатом, то радимо ставити галочку або ж значок «+» саме у клітинці навпроти цього кандидата.
У другому бюлетені можете проголосувати за будь-яку політичну силу, яка вам подобається. Головне, щоб ця партія справді прагнула змін на краще та відрізнялася від інших своїми реальними справами.
Щоб ваш бюлетень був правильно заповнений, необхідно усі позначки робити лише у кабінці для голосувань, куди можна заходити лише по одному! Також не робіть більше ніяких відміток в інших клітинках і не пишіть на бюлетені. Не виносьте бюлетень за межі приміщення для голосування. Пам’ятайте, що голосування таємне, а ми боремось за чесні та прозорі вибори без фальсифікацій.
Якщо ви вже зробили своє волевиявлення, а інші члени вашої родини ще в процесі, то можете зачекати на них у сусідньому приміщенні. Це допоможе підтримувати порядок і законність процесу голосування на дільниці.
І, здавалося б, усе — свій обов’язок громадянина України ви вже виконали. Однак на цьому ваші можливості впливати на долю країни ще не завершились. Решту дня можете телефонувати своїм рідним і друзям, близьким і знайомим і нагадувати їм, що доля країни залежить від них! Нехай також голосують за свого, за зміни у житті, за оновлення у владі.
Завершіть свій день так само позитивно, як і починали: обійміть своїх рідних, подякуйте їм за підтримку та гарну прогулянку, а лягаючи спати, попросіть у Бога, щоб вибори були чесними! Будьте впевнені, переможе Віктор Мельник — виграєте ви!
Павло КЛИМЕНКО