Чому в лікарні не треба стояти в чергах

Чому в лікарні не треба стояти в чергах

Інформаційні технології роблять медицину доступнішою. З метою оптимізації роботи та для скорочення часу очікування в чергах медичних закладів Новограда-Волинського, працює «Електронна реєстратура». Медперсонал закладу пройшов відповідне навчання, робочі місця працівників забезпечені комп’ютерним обладнанням із швидкісним доступом до Інтернету. Суть цієї програми — в тому, що кожен житель міста, не виходячи з дому, може записатись на прийом до свого сімейного лікаря на зручний для нього час, при умові, що лікар дозволив до себе такий запис, подавши графік свого прийому.
Вже на прийомі, поспілкувавшись із пацієнтом, зробивши відповідні дослідження, лікар, при потребі, записує свого пацієнта на консультацію до вузькоспеціалізованого фахівця поліклініки КДД. Тобто, людині не потрібно йти в реєстратуру і ще раз стояти в черзі. Одразу ж на прийомі у свого сімейного лікаря, з яким у вас укладена угода, ви можете отримати талон на прийом до невропатолога, хірурга, уролога чи будь-якого іншого фахівця.
На жаль, часто трапляється, що деякі сімейні лікарі не викладають у загальний доступ свій графік роботи. Звісно, що до таких лікарів неможливо записатися через Інтернет, тому ви маєте право вимагати у свого лікаря цю послугу або переукласти договір з іншим лікарем, який потурбується про ваш зручний доступ до медичної допомоги.
Для того, щоб записатися до свого сімейного лікаря, ви маєте зайти на Інтернет ресурс reestratura.com, вибрати населений пункт, амбулаторію і фахівця, до якого ви хочете записатися, і на екрані з’явиться розклад його прийому, де синім кольором будуть вказані вільні для запису позиції. Вибрати зручний час, натиснувши на відповідну позицію й ввести короткі анкетні дані. Електронний талон прийде у вигляді SMS або листом на електронну пошту. Немає необхідності стояти у черзі за паперовим талоном, лікар вже бачить, хто й на який час до нього записався.
Також «Електронна реєстратура» діє паралельно зі звичайною. Приміром, людям похилого віку й тим, хто не має доступу до Інтернету, можна записатись безпосередньо в реєстратурі своєї амбулаторії або за номером телефону амбулаторії ЗПСМ.
Ще раз звертаємо вашу увагу, що запис до вузьких фахівців поліклініки консультативно-діагностичної допомоги через Інтернет ресурс не здійснюється! Тільки сімейний лікар після огляду і обстеження пацієнта може записати вас до потрібного фахівця й роздрукувати талон на прийом. Те ж саме стосується повторних прийомів у вузькоспеціалізованих фахівців. Талон може бути як роздрукований на папері, так і у вигляді СМС.
А вже коли ні ви, ні ваш сімейний лікар до цього часу не навчились користуватися Інтернетом, то можете самостійно звернутись із направленням від сімейного лікаря в реєстратуру поліклініки консультативно-діагностичної допомоги й вам допоможуть записатися. Також працює телефон для довідок: 5-21-53.
Після отримання паперового чи SMS талону на консультацію до вузького спеціаліста необхідно взяти медичну карту в реєстратурі поліклініки КДД та з’явитися безпосередньо до кабінету лікаря у вказаний час.
Адміністрація КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО»