Хроніка 30/2019

Хроніка 30/2019

У ДТП ЗАГИНУВ ВЕЛОСИПЕДИСТ
Попередньо, 21 липня, близько 20:30, автомобіль «ВАЗ-21114», рухаючись у напрямку м.Житомир, поблизу с.Глибочиця вчинив наїзд на велосипедиста. У результаті ДТП останній загинув на місці.
За попередньою інформацією, водій двоколісника перетинав проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу. Керманич авто не впорався з керуванням та вчинив наїзд на велосипедиста. У результаті ДТП від отриманих тілесних ушкоджень чоловік загинув на місці.
Правова кваліфікація події — ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Правоохоронці продовжують встановлення всіх обставин пригоди.
ПІДЛІТКИ ПОТРАПИЛИ ПІД КОЛЕСА АВТОМОБІЛЯ, ПЕРЕБІГАЮЧИ ДОРОГУ
У ніч із 20 на 21 липня двоє пішоходів травмувались у с.Ліщині Житомирського району у результаті наїзду автомобіля «ВАЗ-2106». Дорожньо-транспортна пригода сталася близько півночі на околиці села.
Попередньо, 24-річний водій транспортного засобу, не впоравшись із керуванням, скоїв наїзд на парубків, які раптово з’явились на проїжджій частині дороги у темну пору доби. Унаслідок ДТП обидва хлопці отримали травми різного ступеня тяжкості та були госпіталізовані до лікарні.
Як з’ясувалось, обидва є жителями сусіднього села, 2003 року народження.
Правопорушення внесене до єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.
Водієві може загрожувати покарання від штрафу до обмеження волі строком до 3 років. Триває встановлення всіх обставин події.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

\"ХронікаУ НОВОГРАДІ СТАЛАСЯ ПОЖЕЖА
19 липня, близько 17 години 40 хвилин, у будинку по вулиці Шевченка, 51, в місті Новограді-Волинському виникла пожежа.
Перехожі помітили дим із вікон восьмого поверху дев’ятиповерхового житлового будинку та викликали рятувальників.
Прибувши на місце події, пожежники за допомогою драбини дісталися восьмого поверху та проникли до приміщення квартири. Горів стілець на балконі, а власниця мирно спала у кімнаті. Є припущення, що займання виникло внаслідок необережного паління цигарок.
04141.com.ua

ПІРОТЕХНІКИ ДСНС ОБЛАСТІ ЗНИЩИЛИ 2 АРТСНАРЯДИ ЧАСІВ МИНУЛИХ ВІЙН
18 липня група піротехнічних робіт Управління ДСНС Житомирщини знищила 2 артилерійські снаряди часів минулих війн, виявлені напередодні в різних районах області.
У с.Зубринка Хорошівського району фермер знайшов боєприпаси на орендованому полі. Зі слів чоловіка, під час замірів ділянки він побачив, як із землі стирчить частина вибухонебезпечного предмету. Фермер припустив, що це — мінометна міна та одразу викликав рятувальників. Вилучивши небезпечну знахідку, фахівці ДСНС ідентифікували її як артилерійський снаряд калібром 76 мм.
А в с.Курне Пулинського району також 76-міліметровий артснаряд виявили шукачі металобрухту на території колишнього тракторного парку.
УДСНС України у Житомирській області

ПІД ЖИТОМИРОМ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАТРИМАЛИ ГРУПУ НАРКОТОРГОВЦІВ
У Житомирському районі працівники поліції викрили трьох місцевих жителів, які промишляли виготовленням і розповсюдженням особливо небезпечного психотропного засобу — амфетаміну. 17 липня, у результаті слідчих дій, правоохоронці вилучили у них готовий продукт й інші докази злочинної діяльності. Триває досудове розслідування.
Відомості про протиправну діяльність кількох чоловіків, які у селі під Житомиром налагодили «наркобізнес», оперативники районного відділення поліції збирали певний час. У результаті проведених заходів 17 липня поліцейські задокументували декілька фактів збуту психотропу 27-річним жителем с. Глибочиця. Потенційному покупцю чоловік реалізував амфетамін за 500 гривень. Наркозбутника затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Того ж дня одночасно правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманого та у домоволодіннях двох його посібників-односельчан.
— У результаті слідчих дій в оселі 34-річного жителя с. Глибочиця ми виявили посуд і приладдя, які могли використовуватись для виготовлення психотропного засобу, а також — готовий порошок і рослинну сировину, розфасовані у згортки, та ще 4 поліетиленових пакетики з кристалічною речовиною. У будинку іншого, 33-річного його односельчанина, у холодильнику знайдений і вилучений пакет із 20 грамами білого порошку, — розповів начальник Житомирського відділення поліції Сергій Крошко.
Усі заходи відбувались у рамках відкритого кримінального провадження за ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Слідчі підготували подання до суду щодо направлення вилученого на експертне дослідження.
Попередньо відомо, що готовий амфетамін фігуранти збували, тримаючи телефонний зв'язок із суворо визначеним колом зацікавлених людей. У ході подальшого досудового розслідування поліцейські встановлюють усіх осіб, які можуть бути причетними до злочинної діяльності.
За чинним законодавством, за виготовлення та збут особливо небезпечного психотропу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.
У МАЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦІЯ ВСТАНОВЛЮЄ ОБСТАВИНИ ЗАГИБЕЛІ 14-РІЧНОГО ПІДЛІТКА
Трагедія сталася увечері, 21 липня, поблизу с.Скуратів Малинського району. Попередньо, хлопець катався на велосипеді й вирішив скупатись у річці Кам’янці. Тіло загиблого виявили місцеві жителі у воді.
Повідомлення про подію надійшло до Малинського відділення поліції близько 18:35. Жителі с. Скуратів спочатку виявили на березі річки велосипед і речі сусідського 14-річного хлопчика, а потім — і тіло підлітка.
Попередньо встановлено, що хлопець удень поїхав кататись на велосипеді й, вочевидь, зупинився біля річки скупатись.
Під час огляду тіла загиблого слідів насильницької смерті фахівці не виявили. Причину смерті встановлюють судово-медичні експерти. Всі обставини перевіряють працівники поліції.
ЗА ДВА ДНІ ПОЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА У ЖИТЕЛІВ ОБЛАСТІ МАЙЖЕ ТИСЯЧУ НАРКОВМІСНИХ РОСЛИН
Протягом 17-18 липня правоохоронці виявили та ліквідували на приватних присадибних ділянках насадження снодійного маку та конопель. Найбільший «урожай» зібрали на Овруччині, решту заборонених рослин — в Олевському та Коростенському районах. Нині правоохоронці продовжують операцію «Мак 2019».
\"ХронікаНайбільше правопорушень поліція виявила у смт.Першотравневе Овруцького району. Там правоохоронці вилучили близько 482 рослин снодійного маку: 107 — на території господарства 50-річної жінки, 270 — із присадибної ділянки пенсіонерки та 105 — із городу 33-річної господині. Усі жителі селища пояснили, що вирощували рослини для власних потреб та наміру їх збувати не мали.
Ще 264 рослини снодійного маку поліція виявила на території господарства літньої жительки села Слободи Шоломківської. Правоохоронці провели санкціонований обшук її домоволодіння та вилучили заборонені насадження.
Окрім того, 161 рослину снодійного маку поліцейські зібрали на території обійстя 46-річної жительки с. Кишина Олевського району.
Півтора десятки кущів коноплі правоохоронці вилучили у 41-річного жителя Коростеня. Чоловік культивував заборонені рослини на присадибній ділянці свого будинку та пояснив, що знав про заборону, проте вирощував коноплю для своєї свійської птиці.
Слідчими підготовлені клопотання до суду щодо направлення вилученого на дослідження експертам. Усі факти мають ознаки кримінального правопорушення за ч.1 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.
Нагадаємо, що незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин чи конопель у кількості від 10 до 50 рослин караються штрафом від 1700 до 8500 гривень або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.
У ПІДОЗРІЛОМУ АВТОМОБІЛІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЯВИЛИ ЗБРОЮ
Подія сталась в день виборів, близько 9:20, біля однієї з виборчих дільниць у Коростишеві. Про це серед іншого повідомив начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко на брифінгу щодо забезпечення правопорядку під час процесу голосування у регіоні.
Підозрілих молодиків у автомобілі «ВАЗ» біля однієї з дільниць райцентру помітив поліцейський, який охороняв правопорядок біля ДВК, і повідомив про це чергового відділу.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група та спецпризначенці ТОРа. Під час перевірки було встановлено, що у вказаному транспортному засобі знаходились троє 20-річних молодиків. У ході огляду «ВАЗівки» правоохоронці виявили та вилучили пістолет, зовні схожий на пневматичний, «біту» та ніж.
Парубків разом з автомобілем доставлено до відділу поліції для встановлення всіх обставин події. Триває перевірка.
ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ЗАМАХ НА ВБИВСТВО ЧОЛОВІКА
Подія сталась уранці, 21 липня, у Новограді-Волинському. Конфлікт між двома чоловіками після спільної пиятики закінчився для одного в лікарні, для іншого — в поліції. Триває досудове розслідування.
Близько 5 години ранку до Новоград-Волинського відділу поліції надійшло повідомлення від медиків про термінову госпіталізацію з ножовими пораненнями 27-річного чоловіка.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група, працівники якої з’ясували, що у потерпілого виник раптовий конфлікт зі знайомим, з яким до того разом вживали спиртне. Врешті свої переконання чоловік довів за допомогою ножа, застосувавши його до недавнього співчаркувальника.У результаті першочергових заходів винуватця, 45-річного жителя райцентру, правоохоронці затримали у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.
Відповідні відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.15 (Замах на злочин), ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) КК України. Затриманому оголошено про підозру у причетності до вчинення тяжкого злочину. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.
За чинним законодавством, замах на чуже життя карається позбавленням волі строком від 7 до 15 років.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

ВИКРИЛИ КРАДІЯ ЛІСУ
\"Хроніка18 липня у Коростенському районі поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили «Газель 2705», в якій керманич перевозив лісоматеріали без відповідних документів. Попередньо, понад півсотні колод дерев були викрадені з місцевого лісового підприємства.
«Газель» поліцейські зупинили на під’їзній дорозі до автотраси «Київ — Ковель». За кермом автівки перебував 29-річний житель м.Коростень. Під час перевірки з’ясувалося, що у вантажному відсіку він перевозив 58 колод дерев ясеня без необхідних документів на такий вантаж. Попередньо встановлено, що лісоматеріал викрадений із районного лісового підприємства.
За таких обставин поліцейські слідчооперативної групи вилучили автомобіль та доставили його до Коростенського ВП ГУНП для з’ясування всіх обставин події.
Правова кваліфікація події — ч.1 ст.185 (Крадіжка) КК України. За подібні протиправні дії чоловікові може загрожувати покарання від штрафу й аж до позбавлення волі на строк до 3 років.
Відділ комунікації ГУПН в Житомирській області

\"ХронікаНА НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНІ ЗАГОРІВСЯ КОМБАЙН
23 липня, близько 19 години, Служба порятунку «101» отримала повідомлення про загоряння комбайна поруч із приватним обійстям на околиці Новограда-Волинського.
По прибуттю пожежників на місце виклику з’ясувалося, що димів відсік двигуна приватного комбайна «Ford». Із застосуванням повітряно-пінного ствола пожежу загасили. Вогнем пошкоджено двигун.
Причина займання встановлюється.
ДТП НА АВТОДОРОЗІ «КИЇВ — ЧОП»
23 липня, о 18 годині 56 хвилин, на 174-му км траси «Київ — Чоп», поблизу села Мартинівки Пулинського району Житомирської області, сталася дорожньо-транспортна пригода. До її ліквідації залучили місцевих рятувальників.
\"ХронікаУнаслідок заносу вантажного автомобіля на зустрічну смугу руху, металевий відбійник пробив бак автомобіля та стався розлив дизельного пального, а також пошкоджено саме авто. Водій не постраждав.
Рятувальники за допомогою бензоріза розрізали металеву конструкцію, змили дизельне пальне з проїжджої частини та забезпечили пожежну безпеку на місці аварії.
Згідно з повідомленнями очевидців події, рух транспорту був перекритий на 40 хвилин.
04141.com.ua