Вандали пошкодили пам’ятний знак на честь нашого земляка Бориса Шарварка

Вандали пошкодили пам’ятний знак на честь нашого земляка Бориса Шарварка

Панове депутати та виконавча владо, коли будуть камери відеоспостереження?
Невідомими особами пошкоджено пам’ятний знак на честь нашого земляка — Народного артиста України, режисера концертних програм і фестивалів, театралізованих вистав Бориса Шарварка. Гранітна плита на пам’ятному знакові, що розміщується у місті Новограді-Волинському на бульварі Бориса Шарварка, була розбита вандалами. Про це повідомив відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради.
У зв’язку з цим директор комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Новоград-Волинськжитлосервіс» Сергій Моісєєв зареєстрував звернення до правоохоронних органів задля притягнення до відповідальності винних осіб.
Довідково. Цього року минає 90-та річниця від дня народження Почесного громадянина міста Новограда-Волинського Бориса Георгійовича Шарварка — українського режисера фестивалів, концертних програм, театралізованих вистав, Народного артиста України.
За п’ятдесят років творчої діяльності Борис Георгійович поставив майже тисячу концертів. Серед найграндіозніших — святкування п’ятисотріччя козацтва на Хортиці (тоді спеціально для цього «збудували» Запорізьку Січ), ювілейні шевченківські урочистості на стадіоні в Черкасах. Тоді зведений хор заспівав «Реве та стогне Дніпр широкий», над полем піднявся великий портрет Кобзаря, а в траві спалахнули тисячі вогників-свічечок.
Із легкої руки Бориса Шарварка вперше замайорів жовто-блакитний прапор на сцені оперного театру і прозвучав Гімн «Ще не вмерла Україна» в обробці Євгена Станковича. Борис Георгійович впродовж десяти років незмінно ставив грандіозні концерти у Дні української культури на «Слов’янському базарі» у Вітебську (Білорусь).
Встановлений на бульварі Бориса Шарварка у Новограді-Волинському пам’ятний знак — це шана нашому земляку, який зробив неоціненний внесок у розвиток культури Новограда-Волинського та України, до якого приходять люди, натхненні стати до творчої роботи.
Від редакції. Факти вандалізму в Новограді трапляються із завидною регулярністю. На початку червня повідомлялося про розбиті ліхтарі у Парку культури та відпочинку і вирвані з клумб квіти. Тоді невідомі пошкодили 17 плафонів ліхтарів та викрали понад 600 одиниць квітів, висаджених у парках, скверах та інших місцях відпочинку городян у центрі міста. Якщо до цього додати систематичне пошкодження лавок, урн, місць розташування реклами, не кажучи вже про інші, більш тяжкі, злочини, то вкотре напрошується очевидний висновок: депутати міської ради просто зобов’язані переглянути бюджет і виділити кошти на облаштування бодай центральної частини Новограда-Волинського камерами відеоспостереження. Причому, камерами — дієвими, а не бутафорськими.
Кількасоттисячна (хай навіть півмільйонна) інвестиція у вирішення проблеми вандалізму не проб’є аж надто великої діри в міському бюджеті. Проте, очевидно, стане засобом для стримування потенційних правопорушників та пришвидшить розкриття вже скоєних злочинів.
Підготував Олег БРЮХАНОВ