Звіт міського голови про стан галузі ЖКГ у місті перенесено на наступну сесію як «недопрацьований»

Серед питань порядку денного 33-ї сесії міської ради сьомого скликання (25 липня) першим значилося питання про звіт міського голови Віктора Весельського щодо стану справ у галузі житлово-комунального господарства міста. Звітувати з цього питання міського голову депутати зобов’язали на попередній сесії, що відбулася у червні, коли в ході сесійного засідання жваво обговорювали проблеми на полігоні твердих побутових відходів.
Утім, депутат від Народної Партії Олександр Остапчук на початку 33-ї сесії запропонував зняти питання про звіт міського голови як не готове.
«Матеріали щодо цього питання були надіслані електронною поштою депутатам пізно ввечері, майже вночі. Не знаю, як колеги, але я, попри пізню годину, не полінувався з ними ознайомитися. Питання — не готове. Бо міський голова пише, що все у місті в галузі ЖКГ — в порядку, а що ні — то там свою відповідальність за недопрацювання ділить між депутатами, органами виконавчої влади, державною владою та іншими.
Наприклад, пишеться, що ведеться робота з пошуку підрядника для продовження будівництва другої черги полігону твердих побутових відходів. Проте не вказано, що ця робота ведеться вже… 3 роки! Ні щодо стану доріг, ні щодо стану полігону ТПВ не вказано жодного слова про шляхи виходу з кризи. Але ми бачимо те, що є. І люди бачать і дають цьому оцінку, що відобразилося, зокрема, на результатах голосування (вочевидь, мається на увазі голосування на позачергових виборах народних депутатів, де міський голова Новограда-Волинського набрав лише 3,91% голосів, — прим. автора).
Тому пропоную перенести це питання на наступну сесію, щоб міський голова мав можливість його краще підготувати», — обгрунтував свою позицію Олександр Остапчук.
Віктор Весельський на це зазначив: «Учора доопрацьовували матеріали. Лише після обіду отримали зйомку полігону ТПВ із квадрокоптера. Потім зводили отримані результати. Біля восьмої чи дев’ятої години вечора секретар міської ради розпорядився розіслати поштою матеріали депутатам».
Підтримав пропозицію й секретар міської ради Василь Остапчук: «Логічно буде зняти це питання, оскільки багатьох депутатів немає в залі (в ході попередньої реєстрації зареєструвалися для участі у пленарному засіданні лише 22 депутати (із 34 обраних) і міський голова, — прим. автора). Також відсутній голова постійної комісії з питань ЖКГ й екології».
Екс-секретар міської ради, депутат Олена Пономаренко не погодилася з обгрунтуванням: «Не погоджуюся, що це питання не підготовлене. У місті багато чого робиться. І звіт про це є! Депутати можуть його або заслухати, або не заслухати».
Зрештою, за те, щоб перенести питання про звіт міського голови Віктора Весельського щодо стану галузі ЖКГ у місті, набралося достатньо «за» — 21 голос. Ще двоє — утрималися.
Можна припустити, що справжньою причиною переносу питання стала велика кількість відсутніх депутатів. Тобто, ще перед сесією стало зрозуміло, що може не вистачити голосів для визнання звіту незадовільним. А значить, депутати, не набравши голосів для визнання «незадовільності звіту», фактично визнали б, що в галузі ЖКГ в Новограді — «все о’кей». На підтвердження припущення можуть слугувати приклади попередніх сесій, коли депутатів не стримувала від обговорення й прийняття рішень, так звана, «непідготовленість питання про звіт».
Олег БРЮХАНОВ