На позачерговому засіданні виконкому вирішили відібрати дітей у безвідповідальних батьків

На позачерговому засіданні виконкому вирішили відібрати дітей у безвідповідальних батьків

24 липня під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулося сімнадцяте позачергове засідання виконавчого комітету міської ради сьомого скликання. Участь у ньому взяли 16 членів виконавчого комітету із 22 затверджених рішенням міської ради.
Причиною позачергового зібрання виконавчого комітету міської ради стала необхідність захисту прав дітей. У зв’язку з клопотанням начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Ярослава Циби, невідкладно мало бути розглянуто питання про відібрання дітей від батьків.
Членів виконавчого комітету було поінформовано, що стосовно малолітніх дітей віком 5 місяців та 5 років є безпосередня загроза їх життю та здоров’ю через невиконання батьками їх обов’язків. Тому є необхідність відібрати малолітніх дітей у батьків, задля обстеження стану їх здоров’я та надання необхідної медичної допомоги з подальшим влаштуванням дітей у родину, згідно з чинним законодавством.
Відібрання малолітніх дітей не передбачає позбавлення батьків батьківських прав. Батькам надається один рік терміну для лікування від алкогольної залежності та усунення недоліків із метою забезпечення всіх необхідних для дітей умов проживання.
Заслухавши представників правоохоронних органів, які неодноразово фіксували випадки невиконання батьками своїх обов’язків, члени виконавчого комітету одноголосно підтримали рішення про відібрання дітей.
За матеріалами відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради