Відбулося пленарне засідання 33-ї сесії міської ради сьомого скликання

25 липня у великій залі Будинку рад під головуванням міського голови Віктора Весельського відбулося пленарне засідання 33-ї сесії міської ради сьомого скликання. За результатами реєстрації засідання, станом на 9-ту годину, зареєструвалось 22 із 34 обраних депутатів міської ради та міський голова.
На розгляд пленарного засідання, яке тривало близько семи годин, за результатами погоджувальної ради, було внесено 36 питань.
Однак під час сесії депутатами було запропоновано перенести на чергову сесію розгляд проектів рішень «Про звіт міського голови В.Л.Весельського про стан справ у галузі житлово-комунального господарства», Про затвердження ліквідаційного балансу комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Реєстраційний центр», Про внесення змін у додаток 1 до рішення міської ради від 22.12.2017 №433 «Про затвердження структури та загальної чисельності працівників міської ради та її виконавчих органів», Про утворення комунальної установи «Агенція місцевого економічного розвитку» Новоград-Волинської міської ради.
Відтак, депутати затвердили міську цільову програму «Забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2019-2020 роки». Мета програми: матеріально-технічне забезпечення підрозділів територіальної оборони, які формуються Новоград-Волинським об’єднаним міським військовим комісаріатом, їх підготовка та підтримання рівня готовності до виконання завдань за призначенням у мирний час та всебічне забезпечення їх функціонування в умовах особливого періоду.
Також на сесії внесли зміни до міського бюджету Новограда-Волинського на 2019 рік. У тому числі, за пропозиціями депутатів міської ради, розподілили частину вільних залишків бюджетних коштів, виділених на потреби депутатських округів (на капітальні ремонти та придбання інвентарю у заклади освіти і спорту, придбання матеріалів та медичного обладнання в амбулаторії загальної практики — сімейної медицини і міськрайТМО, надання матеріальної допомоги жителям міста, поточні ремонти проїздів, дорожнього покриття, вуличного освітлення, прибудинкової території, тротуару, виготовлення проектно-кошторисних документацій тощо).
Розглядаючи зазначене питання, також було затверджено субвенції, які надійшли з державного та інших бюджетів і перерозподілено видатки міського бюджету.
Депутати затвердили погоджений Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України перелік проектів, що реалізуватимуться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році у Новоград-Волинській міській об’єднаній територіальній громаді, а саме: розроблення містобудівної документації (генеральні плани) сіл Майстрової Волі, Майстрова, Маковиць Майстрівського старостинського округу; реконструкція будівлі на вулиці Шевченка, 20 для створення і забезпечення функціонування центру надання адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс»; придбання комплектувального виробу (фрези) для спецтехніки (трактора) для КП «Шляхрембуд» міської ради.
Крім того, депутати погодили проект рішення щодо присвоєння звання «Почесний громадянин міста Новограда-Волинського» Івану Лукичу Тригубу — почесному краєзнавцю України — за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у вшанування пам’яті видатної поетеси Лесі Українки та з нагоди Міжнародного свята літератури і мистецтв «Лесині джерела».
Низка питань на сесії стосувалася житлово-комунальної сфери (списання та оренда майна комунальної власності, приватизації), містобудування та земельних відносин (передачі у власність, користування земельних ділянок, продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення, затвердження містобудівної документації), галузей охорони здоров’я (внесення змін до фінансового плану КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міської ради на 2019 рік), соціального захисту, освіти, культури, фізичної культури та спорту тощо.
А також внесення змін до Статутів міського Палацу культури ім.Лесі Українки, міської централізованої бібліотечної системи, комунальних підприємств «Шляхрембуд» і «Новоград-Волинськжитлосервіс». Та внесення змін до програм: шефської допомоги військовим частинам А3814, А2925, А0409, А2076 Збройних сил України та матеріально-технічного забезпечення Новоград-Волинського об’єднаного міського військового комісаріату на 2019-2020 роки; соціально-економічного розвитку Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік; розвитку освіти Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2016-2020 роки; розвитку земельних відносин у місті Новограді-Волинському на 2016-2020 роки; енергозбереження та енергоефективності міста Новограда-Волинського на 2010-2020 роки; фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2019-2021 роки тощо.
Наприкінці пленарного засідання сесії було прийнято звернення депутатів до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо необхідності урегулювання на законодавчому рівні питання про зменшення вартості електричної енергії для комунальних підприємств-надавачів послуг населенню.
З повними текстами рішень, після їх підписання міським головою, можна ознайомитися на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Нормативна база — Рішення міської ради», результати поіменного голосування розміщені у рубриці «Нормативна база — Результати поіменного голосування».
Чергову тридцять четверту сесію міської ради сьомого скликання заплановано на 5 вересня.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради