Дитсадкам — чисту воду

Управління освіти і науки оголосило відкриті торги на придбання обладнання для очищення води в харчові блоки для дитячих садочків міста. П’ять апаратів, орієнтовна вартість яких становить 197 тис. 970 грн, планують встановити в садочках: № 2, 4, 5, 9 та 10.
Управління освіти і науки оголошувало раніше тендер на придбання семи установок для очищення води. Таким чином, обладнання встановили в дошкільних навчальних закладах № 1, 6, 8, 13, 14, 15, 16, а орієнтовна вартість контракту складала 307 970 грн.
— Ми два-три тижні тому отримали результати аналізів водозабору: якість підготовленої води відповідає гігієнічним вимогам, — розповідає начальниця управління освіти і науки Тетяна Ващук.
Початок аукціону припадає на 13 серпня, а встановити обладнання в дитсадках мають до 31 грудня цього року, проте пані Тетяна зазначає, якщо до кінця серпня документація буде готова і знайдуть підрядника, то харчові блоки садочків обладнають упродовж вересня.
Усі фільтри та витратні матеріали, що вже встановили в семи садочках, мають висновки санітарно-епідеміологічної експертизи. Країни-виробники обладнання: Україна, Польща, Бельгія та США.
novograd.city