Хроніка 33/2019

Хроніка 33/2019

РИБООХОРОННИЙ ПАТРУЛЬ ЗДІЙСНИВ РЕЙД НОВОГРАД-ВОЛИНЩИНОЮ
Житомирський рибоохоронний патруль здійснив рейд на території Новоград-Волинського району.
Рибоохоронні заходи проводилися протягом двох днів, а саме, з 6 по 7 серпня. Загалом було виявлено 13 порушень правил рибальства, зокрема вісім — грубих. Складено один адміністративний протокол за ст.90 КУпАП та чотири акти виявлення та вилучення майна, власники яких не встановлені. Загальна сума збитків склала 3 977 грн.


Було затримано порушника правил рибальства на р.Случі, поблизу с.Лучиця. В улові рибалки інспекторами виявлено червонокнижну рибу — марену звичайну. На особу складено адміністративний протокол за ст.90 КУпАП. Збитки, завдані державі, склали 330 грн.
Наступного дня на тому ж місці під час рибоохоронних заходів знайдено два «заборчика», у яких була вищезгадана марена звичайна. Власників майна не виявилося, тому патрульними оформлений акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. Знайдену рибу (3 екз.) неушкодженою випущено у водойму.
Також на р.Случі у Новограді-Волинському викрито порушника, який ручним збиранням зловив 39 екземплярів раків. Громадянин перевищив дозволену добову норму вилову цих водних біоресурсів. Крім того, нагадаємо, що на Житомирщині триває заборона на вилов раків у зв`язку з їх другою линькою — до 5 вересня включно. На чоловіка оформлено адміністративний протокол за грубе порушення правил рибальства (ч.4 ст.85 КУпАП). Завдані державі збитки становлять 994 грн.
7 серпня, близько 16 години, на р.Случі, поблизу селища Городниця громадянин ловив рибу та раки забороненим знаряддям лову — ятером. Порушник чинив опір, тому на місце події було викликано наряд поліції. У результаті на особу оформлено адміністративний протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Ятір вилучено.
Якщо ви стали свідком порушення правил рибальства, незаконного збуту водних біоресурсів, а також продажу заборонених знарядь лову, повідомляйте на телефони «гарячої лінії»: (0412) 24-57-81, (067) 414-60-74.
ВОДА НА ПЛЯЖІ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО НЕПРИДАТНА ДЛЯ КУПАННЯ
ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я України 8 серпня оприлюднив нові результати дослідження якості води на міських пляжах.
У повідомленні зазначено, що з 5 по 8 серпня проведено дослідження якості води на міських пляжах Новограда-Волинського по вулиці Богуна.

«У результаті досліджень встановлено, що вода у річці Случ непридатна для купання у зв’язку з понаднормовим забрудненням кишковою паличкою», — стверджують у лабораторному центрі. Тож жителям Новограда-Волинського рекомендують утриматись від купання в зазначеному місці.
04141.com.ua

ЗДІЙСНИВ НАПАД НА ДІЛЬНИЧНОГО
9 серпня в одному з торговельних центрів Житомира нетверезий чоловік напав на дільничного офіцера поліції, коли той спілкувався з його дружиною з приводу заяви жінки про домашнє насильство. Завдавши травм поліцейському, агресивний чоловік утік. Утім за годину його затримали на одній із вулиць обласного центра. Нині йому загрожує чималий термін ув’язнення.
Кілька днів тому до поліцейських звернулася житомирянка із заявою про фізичний тиск на неї. Жінка розповіла, що її чоловік є домашнім тираном і, перебуваючи в нетверезому стані, постійно влаштовує скандали із застосуванням сили.
Для вжиття адекватних заходів впливу на дебошира та оформлення адміністративних матеріалів дільничний офіцер поліції домовився про зустріч із заявницею за місцем її роботи.
У момент, коли дільничний зайшов до приміщення майстерні з ремонту одягу, жінка розмовляла, як згодом з’ясувалося, зі своїм чоловіком. Побачивши поліцейського, той відразу невдоволено вийшов. Проте за кілька хвилин, коли офіцер розпочав опитувати заявницю та вносити відомості до протоколу, до нього ззаду підбіг той же чоловік та став наносити удари по голові предметом, схожим на биту. Завдавши дільничному травм, нападник утік.
На його розшук були орієнтовані всі наряди поліції, які несуть службу з охорони публічного правопорядку в місті.
Уже за годину на одній із вулиць Житомира патрульні зупинили чоловіка, який перебував у нетверезому стані. У момент, коли поліцейські з’ясовували його особу, повз проїздили працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу разом із заявницею, яка й опізнала свого чоловіка.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) КК України. Санкція статті передбачає ув’язнення на термін від 9 до 15 років або довічне позбавлення волі.
Нині 44-річний чоловік затриманий у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.
ЗВЯГЕЛЬЧАНКУ ВИКРИЛИ У ВИРОЩУВАННІ ТА ЗБЕРІГАННІ НАРКОВМІСНИХ РОСЛИН
8 серпня поліцейські вилучили з домоволодіння 58-річної жительки райцентру майже півкілограма подрібненої рослинної суміші та 2-метрові рослини конопель. Нині триває досудове розслідування.
У ході розслідування кримінального провадження щодо незаконного зберігання наркотиків поліцейські отримали відповідну ухвалу суду та провели обшук за місцем проживання жінки, залучивши спецпризначенців КОРД.
У підсобному приміщенні на території домоволодіння правоохоронці виявили поліетиленовий пакунок із рослинною сумішшю, попередньо — канабісом. Вага пакета склала близько 450 г.
На присадибній ділянці жінки поліцейські також виявили десяток рослин із характерними ботанічними ознаками конопель, висотою понад 2 метри.
Усе виявлене було вилучено, слідчі підготували подання до суду щодо направлення суміші та рослин на експертне дослідження. Правова кваліфікація подій — ст.309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. За такі правопорушення передбачено до 3 років позбавлення волі.
У КОРОСТЕНІ РОЗСЛІДУЮТЬ УБИВСТВО ДРУЖИНИ ТА САМОГУБСТВО ЧОЛОВІКА
8 серпня, увечері, до Коростенського відділу надійшло повідомлення про самогубство 32-річного чоловіка. Згодом у будинку за місцем його проживання поліцейські знайшли тіло дружини з ознаками насильницької смерті. Розпочато кримінальне провадження.
Тіло чоловіка на березі річки знайшов батько. Під час огляду поліцейські зафіксували в нього вогнепальне поранення голови, що й стало, ймовірно, причиною смерті. Остаточну відповідь на це питання дасть призначена судово-медична експертиза. Зброю, з якої було вчинено фатальний постріл, знайдено поряд та вилучено. Це — мисливська рушниця, зареєстрована на загиблого.
Під час подальших слідчо-розшукових заходів працівники слідчо-оперативних груп Коростенського відділу та Головного управління Нацполіції в області встановили місце проживання чоловіка та разом із експертами Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС провели огляд будинку. У ході цього було виявлено тіло дружини загиблого. Попередньо, смерть 28-річної жінки настала в результаті отриманих травм.
За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбачене ст.115 (Умисне вбивство) КК України.
Одна з версій розвитку подій, яка нині перевіряється: між подружжям уночі з 7 на 8 серпня виникла суперечка, у ході якої чоловік наніс дружині тяжкі тілесні ушкодження, що призвели до її смерті. Згодом він намагався приховати скоєне, а коли зрозумів, що це неможливо, то учинив самогубство. Подружжя виховувало двох синів, нині діти перебувають під опікою рідних.
Триває встановлення всіх обставин. Згідно з інформацією, родина не була кризовою і мала середній достаток.
ЗАГРОЖУЄ ПОКАРАННЯ ЗА НАРУГУ НАД ПАМ’ЯТНИКОМ
8 серпня до поліції звернулася голова Глибочанської сільської ради та повідомила, що невідомий викрав огорожу на сільському кладовищі, яка є частиною пам’ятника загиблим воїнам Другої світової війни. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Житомирського відділення поліції. Зі слів очевидців, розшуківці встановили, що до злочину причетний 31-річний сільський житель.
Чоловік у скоєному зізнався та розповів, що викрадену огорожу він розпиляв на декілька частин, які по-черзі продавав або обмінював.
Нині викрадене вилучено поліцією. Правоохоронці встановлюють усі обставини події в рамках досудового розслідування за ст.297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або тілом померлого). Причетному до правопорушення може загрожувати до 3 років ув’язнення.
Відділ комунікації поліції Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ — МАСШТАБНА ДТП: 24 ЛЮДИНИ ПОСТРАЖДАЛИ
Житомирська поліція встановлює обставини ДТП за участі пасажирського мікроавтобуса та легковика. 9 серпня, о 13:10, до поліції надійшло повідомлення про ДТП поблизу с.Тетерівка Житомирського району. Попередньо, на автошляху зіштовхнулися мікроавтобус та автомобіль БМВ, унаслідок чого травми отримали 24 людини. За наявною інформацією, унаслідок зіткнення автомобіль БМВзагорівся.
У результаті ДТП травми різного ступеню тяжкості отримали водій та 21 пасажир мікроавтобуса, а також водій та пасажир легковика. Загиблих серед людей немає.
На місці події працюють слідчо-оперативні групи ГУНП та Житомирського районного відділення поліції, екстрені служби.
04141.com.ua