Для новонароджених — оновлені пакунки малюка

Улітку склад пакунків малюка розширили. Тепер до оновленого «бебі-боксу» входить 32 найменування предметів першої необхідності для дитини, — про це йдеться у наказі Міністерства соціальної політики.
Як повідомляє департамент праці, соціальної та сімейної політики ОДА, для новонароджених жителів Житомирської області за сім місяців 2019 року видали 5 тис. 479 пакунків
малюка. З січня по липень цього року на Житомирщині народилися 5 тис. 873 дитини.
«Пакунки малюка батьки новонародженої дитини можуть отримати у пологових відділеннях або в місцевих управліннях соціального захисту населення. З початку року до області надійшло 7 тис. 126 «бебі-боксів», — інформують у департаменті.
Пакунок малюка оновлений за рахунок семи нових позицій:
сорочка дитяча (у двох розмірах), рукавички, слинявчик, підковдра, м’яка книжка, крем для малюка під підгузок, мило господарське (для прання дитячих речей), дитячі гігієнічні ватні палички. Крім того, у нових «бебі-боксах» збільшили кількість одягу для малюків.
Для того, щоб отримати допомогу, батьки або інші законні представники новонародженого мають написати заяву.
Її можна залишати безпосередньо в пологовому будинку або адресувати до місцевого структурного підрозділу органів соціального захисту населення. У такому разі батьки новонародженого зможуть отримати пакунок малюка за місцем проживання.
04141.com.ua