У Чижівці волонтери презентували БУР-табір

У Чижівці волонтери презентували БУР-табір

\"УТабір у Чижівці стартував 11 серпня, а закінчиться 24 серпня великим концертом, присвяченим Дню Незалежності України. Нині сюди приїхали волонтери з усієї України — допомагають двом багатодітним сім’ям із облаштування їх домівок та створюють громадський простір для місцевих.
«Будуємо Україну Разом» (БУР) — це волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України.
Діяльність проекту почалася з Краматорська, де в 2014-му ми відновили 25 квартир, що були зруйновані під обстрілами. З того часу провели 42 табори, в яких узяли участь 2072 волонтери. Разом із ними БУР допоміг відремонтувати домівки 170 сім’ям та створив 15 молодіжних платформ по всій Україні.
Джерела фінансування проекту: Міністерство молоді та спорту України, USAID, NED, Фонд Папи Римського та ін. Проект у Чижівці реалізується за підтримки BST, Чорноморського фонду регіонального співробітництва та благодійної організації Львівської освітньої фундації.
У неділю, 11 серпня, місцевий координатор Володимир Франт та адміністратор табору Віра Піонерська представили роботу табору приїжджим волонтерам та місцевій громаді. Основним фокусом роботи в Чижівці буде створення громадського простору з фонтаном, лавочками, маленькою сценою у центрі села та малювання муралу на стінах.
Перші дні табору виявилися дуже насиченими.
Волонтери ознайомилися з пейзажами мальовничого села, поспілкувалися з відомим спортсменом, тренером збірної України зі скелетону (зимовий олімпійський вид спорту, швидкісний спуск крижаною трасою на спеціальних санях без рульового керування), — вихідцем із Чижівки Михайлом Гераскевичем.
Активно почали розБУРювати місцеву громаду: прибрали на місці майбутнього фонтану, викорчували старі дерева, підготували місце для пішохідних доріжок, почали малювати мурал. До волонтерів вже долучилися 15 мешканців села.
Окрім того, волонтери допомагають утепляти домівки двом багатодітним сім’ям, які опинилися в скруті.
Проект БУР запрошує приєднатися до своїх таборів, які працюватимуть до жовтня, заповнивши заявку на офіційній сторінці у Фейсбуці: https://www.facebook.com/BuildingUkraineTogether/.
Ганна ІВАНОВА, комунікаційний менеджер