ЩІЛЬНИЙ ГРАФІК ЗМАГАНЬ КАРАТИСТИ ДОЛАЮТЬ БЕЗ ВТРАТ

ЩІЛЬНИЙ ГРАФІК ЗМАГАНЬ КАРАТИСТИ ДОЛАЮТЬ БЕЗ ВТРАТ

\"ЩІЛЬНИЙУ насиченому змагальницькому графіку минув кінець квітня для місцевих спортсменів, котрі займаються карате-до. 25 квітня команда з Новограда-Волинського у складі дванадцяти спортсменів взяла участь у відкритому чемпіонаті з цього виду спорту, що відбувся у місті Куп’янську Харківської області. На турнір прибули бійці з сусідньої Росії, надавши таким чином змаганням статусу міжнародних.
Для спортсменів, котрі виборють у своїх категоріях перші місця, організатори чемпіонату передбачили грошову винагороду. Свій шанс отримати фінансове заохочення блискуче використала одна з кращих на сьогодні новоград-волинських представниць школи карате-до Анастасія Ванжура. Настя перемогла одразу в двох категоріях. Ще одне «золото» турніру здобула Аліна Карпишина.
Двічі у вирішальних поєдинках поступилася Наталія Ворончук. Відтак, у Наталії — дві срібні нагороди.
У відчайдушній боротьбі за командний кубок звягельчани змушені були пропустити поперед себе клуби карате з Одеси та Іллічівська. Й посіли третє загальнокомандне місце. Решта клубів за кількістю індивідуальних нагород залишилися далеко позаду.
Одразу після завершення змагань на Слобожанщині новоград-волинська команда вирушила до Києва — на черговий столичний відкритий чемпіонат з карате-до. Тут до 12 звягельчан приєдналося ще 15, і новоград-волинці забезпечили представництво в більшості передбачених організаторами турніру категоріях.
Успіхи на київських змаганнях виявилися дещо кращими — одразу десять перших місць. За приємною для новоград-волинців традицією, два «золота» додала до загальнокомандної скарбнички Настя Ванжура. Цей маленький подвиг повторили Артем Кухарчук та представник села Несолонь Олексій Пантус. Крім них, переможцями стали Андрій Хромушин, Аліна Карпишина, Анатолій Овсянников та Дмитро Корнійчук.
А вже 2 травня з’явився привід нагадати про майстерність новоград-волинських каратистів і в Чернівцях. Там на відкритому чемпіонаті міста друге місце здобув дев’ятирічний звягельчанин Віталій Каратуша.
Тим часом у перші дні травня акценти українського карате-до змістилися до Новограда-Волинського. Саме тут відбулися навчально-тренувальні збори київських, львівських і новоград-волинських спортсменів-збірників перед чемпіонатом Європи, що відбудеться 8-10 травня у Хорватії. Заключний етап підготовки до континентальної першості з карате пройшов під пильним оком старшого тренера національної збірної Ігоря Богдана.
Нагадаємо, що до складу української збірної за результатами відбірного турніру потрапив і один із наших земляків — Вадим Рибачок. На чемпіонаті Європи Вадим виступатиме серед дорослих у ваговій категорії до 60 кілограмів. Про підсумки євровояжу Вадима Рибачка читайте в одному із наступних номерів «Звягель-Інформу».
Олег БРЮХАНОВ