«Нарядили» пішохідний міст у кольори прапора

«Нарядили» пішохідний міст у кольори прапора

Два дні витратили місцеві активісти, аби пофарбувати «пішохідку» в кольори національного прапора. Напередодні в мережі закликали охочих доєднатися. Організатор заходу — ГО «Громадська позиція активних людей» на чолі з тренером із пауерліфтингу та активістом Вадимом Омельчуком.
— Це наш подарунок місту до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності. Було витрачено десять годин роботи, стільки ж — банок фарби, 15 літрів розчинника та інших необхідних матеріалів, які ми придбали за власний кошт.
Державний стяг є однією з найшанованіших святинь кожного народу. Здавна під прапором воїни вирушали в похід, із ним виступали на захист батьківщини, прапор символізує єдність народу та урочистість подій.
Тож невипадково саме цей символ обрали ініціативні представники місцевої громади. На їх ініціативу відгукнулися небагато містян, але двадцять небайдужих засвідчили своєю згодою і роботою, що хороші ініціативи здатні зробити Новоград-Волинський кращим, ошатнішим, цікавішим. До заходу, зокрема, долучилися «Матусі Н-В» — молоді жінки переконані, що діти, які зростають у красі, навчаються берегти її і примножувати.
Волонтери поділилися зі «Звягелем», що найбільшою приємністю для них стала вдячність людей, які два дні спостерігали за фарбуванням. Проходячи через міст і споглядаючи процес його оновлення, містяни назвали цю ініціативу гарним прикладом: «Золота молодь Новограда, дякуємо, що ви небайдужі до рідного міста!».
Приголомшливі ідеї є в кожного, але далеко не всі здатні зробити бодай щось, аби втілити їх на практиці. Не завтра, не через тиждень, а зараз. Мова, зауважимо, не про показний патріотизм — після ініціативи ГО «Громадська позиція активних людей» не означає, що треба перефарбувати в жовто-блакитний колір усі паркани в місті.
Річ в іншому, про що влучно сказав якось лідер гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко: «Усі ці вишиванки на машинах, жовто-блакитні паркани, пофарбовані по іржі... Якщо ти робиш надовго, то малюй під лінійку, очисти від іржі... Я б не хотів, щоб у моїй країні були такі паркани або зупинки, на яких «Слава Україні» косо-криво написано. Ось така й країна, у принципі, як ті написи».
Юлія КЛИМЧУК
Фото Станіслава АФОНІНА та з мережі