Серед 350 атлетів світу виступав наш земляк-воркаутер

Серед 350 атлетів світу виступав наш земляк-воркаутер

П’ятнадцять годин тривав чемпіонат України зі стритліфтингу та воркаут-рекордів, який 25 серпня пройшов у столиці. Організатори — всесвітня федерація воркауту і стритліфтингу, а офіційними партнерами стали всеукраїнська ГО «Кожний спроможний» та компанія «Street Sport» — лідер з виробництва спортивних майданчиків для воркауту.
Географія змагань масштабна, у них узяли участь учасники з Молдови, Польщі, Чехії, Росії, Білорусі, Казахстану і навіть із Франції та Японії. У цих країнах воркаут — досить популярний вид спорту. Житомирську область на чемпіонаті представляв наш земляк Артем Міняков. Загалом змагалися 350 атлетів, з-поміж 20 учасників у категорії «фрістайл» новоград-волинський спортсмен посів 10 місце.
«Очікувати на виступ десять годин було важко, — розповів хлопець. — Налаштуватися та показати гідний рівень — теж виявилося непросто, але атмосфера та підтримка близьких були сильнішими. За три хвилини у «фрістайлі» потрібно було показати всі свої вміння на турніках та брусах — силові та динамічні вправи. Зробити реальне шоу, щоб сподобатися суддям. І при цьому продемонструвати легкість у виконанні елементів».
Артем також розповів, що змаганнями дуже мотивований, тож займатиметься тепер завзятіше. «Ми всі, хто виступає на таких змаганнях, тренуємося самостійно. Як кажуть, сам собі — тренер. У наступному році старатимуся взяти призове місце», — поставив собі за мету звягельчанин.
На фото: Артем Міняков із українським гімнастом, чемпіоном світу зі спортивної гімнастики Олегом Верняєвим.
Юлія КЛИМЧУК