Нововведення в школах міста: відеоспостереження і діловий дрес-код

Нововведення в школах міста: відеоспостереження і діловий дрес-код

\"НововведенняЩо нового чекає учнів, їх батьків та вчителів у школах міста? Це запитання «Звягель» задав очільниці управління освіти і науки міської ради Тетяні Ващук.
— Усі місцеві заклади освіти добре підготувалися до нового навчального року, — повідомила Тетяна Володимирівна. — Кожен колектив старався підійти до підготовки творчо, й усім це вдалося. Цього навчального року продовжуємо впроваджувати нову українську школу (НУШ). На нові парти, комп’ютерну техніку, дидактичні матеріали для початкової школи з міського бюджету виділено 584 тисячі гривень.
Напередодні 1 вересня в школах провели опитування щодо скасування шкільної форми в країні та нового вигляду школярів. Усі шкільні колективи зійшлися на думці, що суттєвих змін в одязі учнів не має відбутися — діловий стиль у школах залишається. Тенденцію дрес-коду, до речі, спостерігаємо скрізь у країні, і наше місто — не виняток.
Серед ноу-хау — встановлення відеоспостереження. На сьогодні камери за кошти бюджету вже встановлено в трьох місцевих школах: у ліцеях №1 та №11, ЗОШ №7. Планується, що невдовзі усі школи будуть мати власне відеоспостереження.
В освітніх закладах продовжать працювати над покращенням меню в їдальнях. Нині чотири приватних підприємці забезпечують харчування в школах міста. «Конкуренції серед підприємців немає, — прокоментувала Тетяна Ващук, — процес просувається нелегко, але шляху назад немає. Усі зацікавлені в тому, аби покращити якість харчування школярів. Тож збільшено асортимент страв, жорстко контролюємо цей процес».
ЗОШ №9 у 2020-му році готується до відзначення ювілею, тож влада ремонтує фасад школи (на фото). У черзі на «пластичну операцію» зовнішнього вигляду навчальних приміщень — ЗОШ №2 та №3.
— Друга школа має проектно-кошторисний документ вартістю 3 млн 200 тис, але ремонт фасаду не було зроблено, бо фінансування потребував більш пріоритетний проект — будівництво хірургічного корпусу, — пояснила Тетяна Ващук. — Минуло майже три роки, ціни на будівельні матеріали й послуги значно зросли, будемо знову подавати заявку на фінансування. У третій школі нагальним питанням є ремонт спортивної зали. Очікуємо, що під час сесії на цю потребу виділять кошти з бюджету. Торік у школі встановлено сучасні санвузли.
Юлія КЛИМЧУК