Як святкували День Незалежності: на площі — виставка військової техніки, на фортеці — свято фарб

Як святкували День Незалежності: на площі — виставка військової техніки, на фортеці — свято фарб

\"ЯкСпочатку, 23 серпня, у Новограді відсвяткували День Державного Прапора, а вулицями міста пройшла святкова хода з великим об’єднаним прапором від перехрестя вулиць Пушкіна-Шевченка.
У День Незалежності відбувся святковий велопробіг — вшанування героїв, які віддали своє життя за незалежність України. На виставці військової техніки з перших хвилин дітлахи взяли в полон людей у формі. Під пильним оком військовиків дітвора побувала скрізь: і верхи на крані, і в кабіні машини, і в середині машини радіаційної та хімічної розвідки. За технікою на містян чекала фотовиставка «Україна: шлях до Незалежності». Історію боротьби українців за незалежність від Святослава Хороброго до наших днів розповів охочим директор Молодіжного центру Володимир Ліберда.
\"ЯкНа фортеці з обіду активно працювала зона для дітвори з батутами, попкорном та солодощами, фотозонами та місцями для відпочинку. Окрему зону виокремили для змагань із шашок та шахматів. Спортсмени-силачі поруч змагалися за звання найсильніших (детальніше про це — на 9-й сторінці). Біля дзвона на сцені співали українських пісень. Після змагань на фортеці відбулися свято фарб та дискотека.
Паралельно вулицями міста курсував музичний автобус. Він зупинявся в різних мікрорайонах, і муніципальний духовий оркестр грав патріотичні пісні.
За матеріалами Novograd.City