«Щоб був мир та ми усі були живі і здорові»

«Щоб був мир та ми усі були живі і здорові»

2 вересня представники бригади привітали шкільні колективи в прифронтових населених пунктах ДонеччиниОдразу дві важливі дати стали цими днями помітними подіями в життєписі нашої 30-ї ОМБр ім.князя Острозького. 29 серпня відбулися заходи з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність. На місці дислокації бригади біля меморіалу загиблим воїнам відбувся молебень та покладання квітів до пам’ятного знаку. Участь у заході взяли військовослужбовці Новоград-Волинського гарнізону, ветерани, рідні загиблих та представники районної влади. Покладання квітів до Арки пам’яті Небесній Сотні і в центрі міста здійснили і представники міської влади, а разом з ними — громадськість.
Вшанування полеглих відбулося і біля меморіалів у смузі відповідальності військової частини в зоні операції ОС. Тут участь у заходах взяли військовослужбовці бригади, представники цивільно-військового співробітництва, військової комендатури та міської влади м.Світлодарськ та Луганської селищної ради. Капелан бригади отець Олександр прочитав молитву за полеглих українських воїнів. Завершився захід покладанням квітів до меморіалів.
Перемогу в змаганнях на кращий розвідувальний взвод ООС здобули розвідники «30-ки»А 1 вересня воїни «тридцятки» відзначили 15-ту річниця з дня створення військової частини.
— З перших днів антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил наша бригада захищає територіальну цілісність нашої держави на Сході, — написав з цього приводу на офіційній сторінці бригади у Фейсбуці командир Іван Гараз. — Підрозділи частини пройшли нелегкий бойовий шлях та здобули бойовий досвід, що дає нам змогу гідно виконувати поставлені завдання, завдяки чому мирні люди мають можливість спокійно жити та працювати.
Завдяки повсякденній праці, відданості, відповідальності, професіоналізму та наполегливості особового складу, наша частина являється однією з кращих у Збройних Силах України. Попри нелегку справу захисту держави, мужність, патріотизм та міцність духу особового складу, частини сьогодні перебувають на найвищому рівні.
Я хочу подякувати вам за вашу службу. Бажаю, щоб опіка Пресвятої Богородиці завжди була з нами. Щоб був мир, щоб ми усі були живі і здорові. Командуванню та особовому складу бажаю міцного здоров’я, успіхів у службі, добра, злагоди, родинного благополуччя, щастя, мирного неба над головою, життєвого оптимізму та миру. Дякую вашим родинам — за мужність, терпіння, підтримку та вміння чекати в ці нелегкі часи. Також вітаю ветеранів військової частини та волонтерів, які своєю добровільною та самовідданою працею допомагають нам стояти на захисті України. Бажаю нових здобутків у справі захисту Батьківщини, щоб в Україні швидше настав мир. Впевнений, що особовий склад і надалі буде гідно виконувати свої обов’язки, зберігати та примножувати славні традиції військової частини та підтримувати її високий авторитет».
Як свідчать численні і щирі привітання новоград-волинців, а також — побратимів із інших воєнних формувань та мешканців з усієї України, люди надзвичайно цінують звитягу і доблесть наших воїнів-захисників. Пропонуємо нижче деякі з коментарів. Редакція газети «Звягель» приєднується до вітальних слів. Бажаємо воїнам омріяного миру і щасливого повернення!
«Найщиріші вітання рідній бригаді! Ви бережете наш спокій ! Нехай Бог береже вас! Слава бригаді! Слава Україні!».
«Вітаємо! Рубіжне вітає наших героїв зі святом!».
«Дякуємо за надійний захист! Пишаємося, любимо, молимося, віримо! Перемог вам на усіх фронтах під мирним небом України! Вічна пам’ять і слава полеглим Героям, честь і шана Героям живим! Нехай береже вас Господь Бог та материнська молитва!
Слава особовому складу «30-ки» ЗСУ!».
Особовий склад вшанував пам’ять про загиблих побратимів на Луганщині«Мир без вiйни — це найдорожче. Завдяки вам ми ще радiємо життю. Але дуже сумуємо, що так багато захисників не повернуться більше...».
«Вітаємо вас, наші захисники! Ваша мужність, сила, розум та честь — запорука нашої Незалежності! Любимо та молимося за вас!».
* * *

14 вересня відбудуться національні змагання — «Ігри Нескорених» в Україні, — повідомляє сайт бригади. Цього року участь у них візьмуть понад двісті учасників, зокрема, боєць 30-ї ОМБр ім. князя Острозького Сергій Улітенков. Попри поранення, Сергій продовжує захищати кордони України — після реабілітації він повернувся у бригаду до бойових побратимів. «Прийди, підтримай тих, хто захищав тебе. Це — не про медалі і не про перемогу над суперником. Це — про особливу силу, що перемагає біль і зневіру. Про повернення до життя тих, хто дивився в очі смерті, але переміг. Приходьте 14 вересня і підтримайте Сергія та інших нескорених бійців».
Підготувала Юлія КЛИМЧУК
За матеріалами з сайту бригади