Діти пішли в школу, а на дорогах немає пішохідних переходів

Діти пішли в школу, а на дорогах немає пішохідних переходів

З приводу ремонту центральних доріг місто поділилося на два табори: одні нещадно критикують роботу житомирської фірми «Асфальт-плюс», що відновлює дорожнє покриття на вулицях: Шевченка, Пушкіна і Житомирській, інші радіють, мовляв, й на тому спасибі, бо називати дорогою окремі з названих вулиць давно не було підстав.
Утім, Новоград, звісно, не Японія, де кілометри асфальту кладуть за одну ніч, аби не заважати інтенсивному руху. У нас старий асфальт зняли, а дочекатися нового досі пощастило не усім запланованим ділянкам. Робота просувається повільно, і це спричиняє багато незручностей містянам і гостям у пересуванні центральними (!) вулицями міста.
Днями до числа незадоволених швидкістю ремонту вулиць приєдналися батьки, чиї діти пішли після канікул у школи. Адже безпека пересування дітей дорогами, на яких немає ані асфальту, ані розміток, ані пішохідних переходів, створює підвищену аварійну ситуацію.
Мешканець міста Олександр Поліщук із цього приводу написав у ФБ: «У галузі житлово-комунального господарства — не те, що бардак, а повний хаос. Звертаюся до наших депутатів: скажіть, скільки ще треба терпіти наших очільників у ЖКГ? Скільки ще чиновники будуть недолуго виконувати обов’язки, не забуваючи при цьому отримувати премії? Сміття в центрі міста лежить вже понад місяць, дерева гілля опустили настільки, що потрібно ходити на колінах, дорожні знаки поржавіли та попадали, уперше в нашому місті напередодні 1 вересня не нанесено жодної розмітки пішохідного переходу перед жодною школою, незважаючи на неодноразові звернення».
Депутат Віталій Бойчук із цього приводу відповів у мережі: «На тротуарі окремих переходів я малював попередження пішоходам про небезпеку ще 1 серпня 2019-го. Саме на цих пішохідних переходах я просив відновити розмітку до початку навчального року. До речі, громада вирішила з депутатських коштів придбати манекен школяра на ці переходи. Гроші виділені, а манекена нема».

У середу, 3 вересня, ми запитали в заступника міського голови з комунальних питань Анатолія Легенчука: доки триватиме небезпечна ситуація?
— Сьогодні спілкувався з начальником управління ЖКГ, на новій дорозі будемо обов’язково робити розмітку наступного тижня, — відповів головний комунальник.
— А старі дороги, з яких асфальт зняли, скільки ще часу будуть у незавершеному стані? Ви не вважаєте, що автошляхи без пішохідної розмітки є небезпечними?
— Так, вважаю, усі пішохідні переходи покрасимо.
Конкретних термінів «Звягелю», на жаль, не було озвучено. Схоже на те, що місцеву владу не дуже турбує, що з початком нового навчального року на ­автошляхах області зросла кількість ДТП за участі дітей.
Тим часом правоохоронці закликають водіїв пам’ятати про підвищену кількість юних пішоходів, а батьків просять нагадувати дітям правила безпеки на дорозі. Нам залишається сподіватися, що ситуація з ремонтом доріг у Новограді не поповнить статистику фатальних ДТП.
Юлія КЛИМЧУК
Фото з мережі