«Хюндай» зупиниться чи мер вийде з лікарняного: яке питання швидше вирішиться?

«Хюндай» зупиниться чи мер вийде з лікарняного: яке питання швидше вирішиться?

Принаймні, ці два питання стали найцікавішими на 34-й сесії міської ради в четвер, 5 вересня. Найперше, звісно, усіх цікавив «наболілий» звіт міського голови щодо роботи житлово-комунального господарства з лаврами найскандальнішої місцевої галузі.
Проте, як не потирали депутати долоні напередодні сесії в передчутті голосування щодо дострокового припинення повноважень очільника міста, аж тут Віктор Весельський захворів і пішов на лікарняний. Відтак ані звіту, ані міського голови.
Сесію, яку проводив секретар міської ради Василь Остапчук, розділили на два пленарних засідання. Закрито її не буде до тих пір, доки депутати не заслухають звіт мера, за результатами якого голосуватимуть або не голосуватимуть за припинення повноважень. Коли саме це станеться, — невідомо, адже лікарняний Віктора Леонідовича щойно стартував.
Депутат Ігор Юшманов на прохання виборців ініціював до порядку денного пропозицію звернутися до найвищої влади з проханням внести двохвилинну зупинку на залізничній станції «Новоград-Волинський» в розклад руху швидкісного потяга «Хюндай». Потяг курсує через нашу станцію, але не зупиняється. Це створює незручності для місцевих пасажирів.
Депутати пропозицію підтримали, а заступник міського голови Сергій Колотов доповнив її ініціативою звернутися щодо інших потягів, які курсують через станцію і не зупиняються.
Відповідне звернення підготують до кількох інстанцій: в «Укрзалізницю», Кабмін та до народного депутата ВРУ Дмитра Костюка. Місцеві депутати очікують, що вирішення цього питання стане перевіркою на дієвість молодого народного обранця. Попереднє звернення до «Укрзалізниці» (щодо встановлення на станції аптечного кіоску) ось уже два роки залишається невирішеним.
Друге пленарне засідання 34-ї сесії міської ради заплановане на 26 вересня. За умови, що міський голова повернеться з лікарняного. Чергова ж сесія має відбутися в кінці жовтня.
Юлія КЛИМЧУК