ГРОМАДА РАДИТЬ. ТА ЧИ ЇЇ ПОСЛУХАЮТЬ?

ГРОМАДА РАДИТЬ. ТА ЧИ ЇЇ ПОСЛУХАЮТЬ?

\"ГРОМАДАНа офіційному веб-сайті Новоград-Волинської міської ради у рубриці «Звягельське віче» до громади звертаються із запитанням: «Що нового ви хотіли б побачити в місті під час «Лесиних джерел» та Дня міста?». Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі думки городян з цього приводу, а після свята разом побачимо, чи дослухалася влада до порад та пропозицій звягельчан.
Думаю, що цього року потрібно активніше до участі в святі залучати спонсорів. Звісно, не пиво, не бренди горілки й вина, а, наприклад, ті ж мобільні оператори звязку, солодощі... Чому ні? Є чудові приклади проведення Дня міста в Харкові: чудовий феєрверк, зірки, всім весело, розпивання пива лише у пластикових пляшках або в баночках, все цивілізовано, ніякого масового розпиття горілки... Думаю, в нас вже сьогодні потрібно починати боротьбу, штрафувати всіх, хто розпиває алкогольні напої під відкритим небом! Особливо мене вразив День захисту дітей... Свято дітей, а батьки в парку розпивають під відкритим небом горілку... Це просто жах!
Я хочу бачити своє місто чудовим, гарним, щоб іноземці, туристи, які приїздять на свято, сказали: це — дійсно цилівізоване місто з найкращими традиціями! А програму минулорічних свят не потрібно змінювати, її просто доповнити сучасним мистецтвом!

Володимир ІСКРИЦЬКИЙ, банківський співробітник


Колись Шарварко, здається, організував виставу на острівці. Щось подібне наврядчи вдасться повторити, але й самотужки можна вигадати щось оригінальне. Влаштуйте «пошук місцевих талантів», вони вже щось вигадають і втілять обов’язково!
SV, Керівник


  1. Вистава на мурі. Свято пива. Свято сала! Свято врожаю! Організуйте екскурсїї не тільки по місту, але й на заводи. Покажіть, як і в яких умовах виробляється хліб, ковбаса, сир та інше. Зробіть стенди та наочну агітацію місцевих закладів освіти, виставку с\г техніки тощо.

  2. Приберіть та влаштуйте платну екскурсію для екстремалів у «Гульську міну» (доки її геть не зруйнували).

  3. Відновіть роботу кінотеатру. Влаштуйте врешті решт краєзнавчий музей (давно обіцяний). Згодом на Городищі збудуйте старовинні оселі, перенесіть старі хати та ін., та влаштуйте музей під відкритим небом на кшталт Пирогово у Києві, чи подібних у Львові, Івано-Франківську.

  4. Велопробіг, забіг, заїзд...

  5. Запропонуйте селянам району з підводами (возами) взяти участь у святі. Гонки на возах, катання туристів. Дайте клич, що ті, хто у вишиванках прийдуть, потраплять на якісь конкурси чи отримають подаруночок. Олена Пчілка була збиральницею вишивок, орнаментів тощо. Нехай і на святі буде така хвиля. Тим більше, що воно буде в День Незалежності, а тому й військових можна залучити, і показові виступи каратистів та інших бойових мистецтв будуть доречні. Виставка військової техніки, військової атрибутики, можливо, і давніх часів. Залучіть селян. Не буде зайвим привести корову і навчити дітей її доїти. Рекламуйте й розвивайте ЗЕЛЕНИЙ туризм у районі.


Вигадуйте щось нове, просте — завжди геніальне, а нове, то — є добре забуте старе. З Богом!
З повагою і щирими побажаннями Валентина Миколаївна

Останнім часом забуваєте, що в місті — військовий гарнізон. Чому б не показати місту військові виступи, оркестр? Поговорили б із командуванням, вони б організували щось цікаве.
maks, військовослужовець

А шоу якісь яскраві будуть коли-небуть у нашому місті чи ні? Шановний оргкомітет, запросіть байкерів, чи якесь мотошоу. Це ж буде цікаво новоградцям. А то, вибачте, одні читання і співи вже набридли. Хочеться незабутніх вражень. Наперед дякую.
lera, ПП

А салют будет или нет? На коцерте побольше артистов.
о.п., водитель

Порадила б прибирати місто у дні свята. А то одні гуляють, а інші — спотикаються через порожні та розбиті пляшки. Та й картину сміття всю псує. Тому хтось мусить чергувати. А так все ОК! Чекаємо свята!
Ш., Ольга

Чогось побільше для молоді. Наприклад, гарних співаків, і не обовязково суперпопулярних.
Кузнєц О., безробітний

Підготував Олег БРЮХАНОВ