Тепер — сенсей Олександр Годієнко: «Приєднуйтеся до нашого колективу!»

Тепер — сенсей Олександр Годієнко: «Приєднуйтеся до нашого колективу!»

Найчисельніша в місті федерація — кіокушинкай карате, на чолі з головою Олександром Гордієнком, має багато спортивних здобутків. Про них часто розповідаємо на сторінках нашої газети, будучи переконаними, що пропагувати здоровий спосіб життя — почесна і відповідальна місія.


Сьогодні під керівництвом чотирьох тренерів у секції кіокушинкай карате займаються 350 вихованців — у ЗОШ №2, 3, 6, 9, 10, у Палаці шкільної молоді та Будинку офіцерів.
Новограду пощастило з тренерами високого рівня: вони невтомно покращують імідж міста на різних спортивних аренах. Цим людям довіряють батьки, яким не потрібно заморочуватися, чим корисним зайняти дитину. У літній період кіокушинкай-каратисти не гаяли часу, а тренер Олександ Гордієнко ще й здобув почесний титул сенсея, успішно склавши іспит на 3-й дан. Тепер у нашому місті з’явився сенсей — в єдиноборствах це означає найвищий пояс.
— Під час святкування Дня «Церсаніта», ще на початку літа, наші вихованці зробили видовищні показові виступи на міській фортеці, — розповів президент міської федерації кіокушинкай карате. — 20-23 червня відбувалися навчально-тренувальні збори та атестація на пояси, де взяли участь близько двохсот місцевих спортсменів та з Баранівки. У програму, окрім тренувань, було включено заняття з тактичної медицини, яке провів підполковник медичної служби десантно-штурмових військ ЗСУ Михайло Храпійчук. Після атестації на діток та батьків чекав пікнік.

Літні канікули не залишили спортсменів без відзнак. Моя вихованка Галина Котвицька завоювала бронзову медаль на Чемпіонаті Європи серед молоді, що відбувся 27-29 червня в чеській Празі, — про що «Звягель» раніше розповідав. А далі був насичений літній відпочинок.
В оздоровчому таборі на Азовському морі з 4 по 12 липня відпочивали 75 спортсменів. Тренувалися, каталися на водних атракціонах, відвідували дельфінарій, зоопарк, солоні озера, острів Бірючий та гейзери.
У с.Яблуниці (Івано-Франківська область) у липні оздоровили 60 вихованців. Цьогоріч програму табору було повністю оновлено. Побували на горі Піп-Іван (2028 м) та гірському масиві Драгобраті. Мали екскурсії в Буковель, Яремче, Коломию, Ясіню (Труфанецький водоспад).
30 липня в Житомирі пройшов семінар із ката за участі тренерів федерації кіокушинкай карате Житомирської області, під керівництвом президента Національної федерації України Олександра Гончаренка.
Під його ж керівництвом 8-11 серпня у Вінниці проходили навчально-тренувальні збори «Літня школа-2019», де тренери та спортсмени нашого міста взяли участь у навчанні та склали іспити на вищі ступені. Я отримав 3-й дан та почесне звання сенсея, Віктор Ящук здобув 1-й кю, Галина Котвицька — 4-й кю. До речі, Галина з вересня поповнила ряди інструкторів кіокушинкай карате в Новограді.
З 20 по 27 серпня в Новограді проходила літня обласна школа НТЗ із куміте. У цьому заході взяли участь 110 спортсменів та тренерів Житомирської області.
— Ось таким насиченим було наше літо, — задоволений тренер. — Червень та серпень — насичені тренуваннями, липень відзначився активним відпочинком. Ми вдячні всім, хто нас підтримує: міській раді, управлінню у справах СМФКС, спонсорам. Приємно, що маємо багато друзів, моральну та фінансову підтримку. Охочих тренуватися запрошуємо на тренування в секції. Приєднуйтеся до нашого колективу!
«Крім сили, цьому бойовому мистецтву властива унікальна філософія, — в одному з інтерев’ю сказав президент Федерації. — Ну і звичайно, кіокушин — це велика сім’я. У якій би країні світу ти не перебував, якщо в тебе на одязі є атрибутика кіокушин, то до тебе обов’язково підійдуть люди, потиснуть руку і скажуть: «Осу!».
На Святі першого дзвоника в ЗОШ №10 каратисти зробили показові виступи. А цього тижня — 7 вересня, новоградська секція кіокушинкай карате відзначила 14-й день народження. На базі спортивного залу Будинку офіцерів було проведено відкрите тренування. Організували фотосесію, поєдинки, відпрацювали прийоми, підвели підсумки.
Редакція газети «Звягель» і громада міста вітає кіокушинкай-каратистів з річницею та бажає іменинникам нових вагомих здобутків у спорті!
Юлія КЛИМЧУК