Пограбували асфальтний завод: деталі злочину

Асфальтний завод, що належить «Шляхрембуду», пограбували цими вихідними. У п’ятницю, 13 вересня, його планували запустити і виготовити асфальт для ремонту вулиці Тимошенка. Деталі розповів секретар міської ради Василь Остапчук:
— Ми дізналися про пограбування асфальтного заводу в Анеті в понеділок. Сталося це або в суботу, або в неділю.
За словами посадовця, із заводу вкрали двигуни, компресор, редуктори, бітумні насоси та кабелі.
— Зловмисники знали, що потрібно красти, люди не брали брухт чи труби. Узяли лише те, без чого не зможе працювати завод. Навіть більше, зняти редуктори вагою по 200 кілограмів надзвичайно тяжко, і це не можуть зробити некваліфіковані люди, — говорить Остапчук. — Якби ми раніше знали, що завод залишився без охорони, з міської ради зняли би її і відправили на завод. Зараз щодо цього ведемо службове розслідування. Зрозуміло, що це буде дуже скандальна і неприємна справа для тих, хто за це відповідав.
Начальник місцевого відділу поліції Юрій Конон­енко назвав суму збитків — приблизно 81 тисяча гривень. Саме таку цифру назвав поліції в.о. керівника «Шляхрембуду» Володимир Андрощук.
— За цим фактом ми порушили кримінальну справу і зараз займаємося нею. Під час слідчих дій побачили, що територію заводу орендують. Про те, хто здав її в оренду, з’ясовуємо. Поки що відповідного договору в нас немає.
Novograd.City