Надійний та професійний колектив — запорука успіху

Надійний та професійний колектив — запорука успіху

21 ВЕРЕСНЯ — ДЕНЬ ФАРМАЦЕВТИЧНОГО ПРАЦІВНИКА УКРАЇНИ
Кожен із нас відмічає швидкий плин часу. Так непомітно промайнули двадцять років від дня започаткування професійного свята — Дня фармацевтичного працівника України, яке відзначають щорічно в третю суботу вересня. Цей день для кожного фармацевта і провізора, причетних до виробництва ліків, є особливою нагодою вкотре усвідомити важливість обраної професії і відчути гордість за свій вибір.

Професія фармацевта — дуже цікава і непроста. Вона вимагає від своїх представників глибоких знань і постійного самовдосконалення, уміти поєднувати, на перший погляд, «непоєднувані» риси характеру: чуйність і наполегливість, виваженість та емоційність, холодні роздуми і теплі співчуття. Бути добрим до людей і принциповим за певних обставин.
Професія фармацевта відчиняє двері в широкий світ можливостей, де кожен може знайти своє місце: аптечна справа, виробництво, наука. Головне — відчувати роботу душею, бо інакше у фармацевтичній галузі неможливо. Особливо це стосується аптечної справи.
Своєрідною «Alma Mater» для більшості фармацевтів і провізорів нашого міста є Новоград-Волинська центральна міськрайонна аптека №217 (ЦМРА). Упродовж свого існування підприємство є базою для проходження практики та інтернатури для студентів фармацевтичних навчальних закладів. Багато з них розпочинають тут свій професійний шлях, а досвід, здобутий у стінах центральної аптеки, стає надійним підгрунтям для подальших здобутків.
Діяльність підприємства пов’язана з наданням широкого спектру фармацевтичних послуг: роздрібна торгівля ліками та виробами медичного призначення (ВМП), участь у державних програмах (перші в місті та районі почали працювати за урядовою програмою «Доступні ліки»), участь у пілотному проекті із забезпечення населення препаратами інсуліну (одні із перших в області та перші в місті розпочали в 2017-му році роботу з відпуску препаратів інсуліну), відпуск підконтрольних ліків жителям Новограда-Волинського та інших районів (за опіоїдними знеболювальними до нас звертаються з Ємільчинського, Баранівського та інших районів, оскільки в тих населених пунктах, на жаль, припинили свою діяльність відповідні аптеки), виготовлення ліків в умовах аптеки (у всьому світі зберігають та підтримують цей напрямок аптечної діяльності, особлива потреба в таких ліках у дітей із серцево-судинними і рідкісними захворюваннями та в людей, для яких необхідний індивідуальний підбір дозування та компонентів), відпуск ліків пільговим категоріям населення, який став досить складним і часто незрозумілим для населення в умовах мінливості чинного законодавства, забезпечення лікарськими засобами і ВМП інших установ та організацій.
Виконання всіх вищезазначених функцій можливо лише за умови відповідальної щоденної роботи працівників. Нашому підприємству є ким пишатися — це надійний та професійний колектив, завдяки якому вдається долати труднощі на шляху безперервного розвитку фармацевтичної галузі.
Шановний колектив центральної міськрайонної аптеки №217, шановні фармацевти і провізори всіх установ та організацій! З нагоди професійного свята прийміть щирі слова вітання і сердечні побажання миру, здоров’я, добробуту, благополуччя вам і вашим родинам. Нехай у нелегкій та благородній справі вас завжди супроводжує успіх!
А.ГАННОШИНА, завідувачка ЦМРА №217