В автобус влетіла автоцистерна: 9 загиблих та 11 травмованих

В автобус влетіла автоцистерна: 9 загиблих та 11 травмованих

У ніч на 23 вересня на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі фура врізалася в автобус із працівниками Житомирського ТТУ: 9 загиблих, 11 травмованих. Про це Житомир.info вранці 23 вересня повідомив в.о. директора КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Максим Манухін.
«ДТП сталася вночі за Новоградом-Волинським. Автобус із працівниками ЖТТУ повертався з відпочинку в Карпатах. Наразі відомо про 9 загиблих, ще 11 — у лікарні, з яких 4 — у реанімації. Усі — працівники ТТУ», — розповів Максим Манухін.
У прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили подробиці нічної автотрощі.
«22 вересня увечері на 250 км автодороги Київ-Чоп сталася дорожньо-транспортна пригода за участі вантажівки та автобуса. У результаті 9 людей загинули, ще 10 отримали травми різного ступеня тяжкості. Поліція розпочала розслідування обставин пригоди», — йдеться в повідомленні поліції.
Попередньо встановлено, що близько 22:30 на трасі Київ-Чоп, поблизу с.Великий Молодьків Новоград-Волинського району, 55-річний водій DAF із напівпричепом (цистерна), прямуючи в напрямку столиці, не впорався з керуванням та зіткнувся з автобусом сполученням «Житомир-Яремча», що стояв на узбіччі дороги.
За наявною інформацією, 66-річний водій автобуса зупинився для усунення виниклої в дорозі технічної несправності (заміни колеса). У момент ДТП частина його пасажирів знаходилася на узбіччі дороги.
У результаті на місці пригоди загинули 9 пасажирів автобуса (повні анкетні дані встановлюються). Водія вантажівки та ще 9 пасажирів автобуса, віком від 42 до 71 року, було госпіталізовано до Новоград-Волинської лікарні.
На місці пригоди працювало 47 чоловік та 17 одиниць техніки, зокрема: від ДСНС — 15 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки. Від медицини катастроф — 6 бригад швидкої медичної допомоги, 18 чоловік. Від правоохоронців — 6 екіпажів, 12 чоловік особового складу. Від служби автомобільних доріг — 2 чоловіки та 1 одиниця техніки.
У Житомирі оголошено триденну жалобу за загиблими. Уранці 23 вересня мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму Фейсбуці висловив співчуття рідним загиблих працівників Житомирського трамвайно-тролейбусного управління та пообіцяв усебічну підтримку.
Житомир.info