Бюджет участі-2019: за кого віддати свій голос?

З 15 по 19 жовтня (включно) проходитиме голосування за проекти «Бюджету участі». На розгляд мешканців Новоград-Волинської міської ОТГ пропонується 22 проекти, з яких буде обрано п’ять, що у 2020 році отримають можливість бути реалізованими коштом міського бюджету на загальну суму 500 тис. грн.
Цього року голосування відбуватиметься двома шляхами:
— онлайн, через офіційний веб-сайт Новоград-Волинської міської ради (спеціальна електронна платформа для голосування за посиланням із офіційного сайту — https://novograd-budget.e-dem.in.ua/#/), після авторизації через захищену систему «BankID» за допомогою заповнення електронної форми для голосування;
— особисто бюлетенями в офіційному пункті для голосування за адресою: вул.Шевченка, 16, 1-й поверх Будинку рад (фойє), з 8:00 до 17:00 год, де також буде надана можливість ознайомитися з детальним змістом проектів.
Право голосу мають мешканці міської ОТГ, які пред’являть паспорт із відповідною пропискою. Одна людина має змогу проголосувати за один проект.
З усіма проектними пропозиціями для голосування можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради в рубриці «Економіка і бізнес» — «Бюджет участі».

1. №1 — ВІЛЬНИЙ КІНОЗАЛ У БІБЛІОТЕЦІ
Ірина Масюта пропонує створити в бібліотеці-філії №5 для юнацтва кінозал.
Щоб реалізувати проект, потрібно переобладнати читальний зал: демонтувати решітку над дверима, декорувати стіну сучасними малюнками. Також треба придбати систему акустики, телевізор, спеціальні штори, розкладні стільці, крісла-мішки, офісні дивани, килим, настільні ігри та журнальні столики.
Вартість проекту — 100 тис. гривень.
2. №3 — СПОРТИВНО-ГІМНАСТИЧНИЙ МАЙДАНЧИК
Дмитро Пісоцький пропонує встановити майданчик у школі №6.
Проект дає можливість створити умови для масового залучення населення мікрорайону до регулярних занять фізкультурою, щоб урізноманітнити дозвілля.
Автор пропонує встановити гімнастичний комплекс «Воркаут», рукохід, універсальний тренажер, потрійну перекладину, шведську стінку та тенісний стіл.
Загальна сума — 99 тис. 985 гривень.
3. №4 — ГРОМАДСЬКА СОРТУВАЛЬНЯ
Авторка Катерина Кармазіна-Абубакарова хоче в парку побудувати майданчик — громадську сортувальню. За проектом, це має бути невелике закрите приміщення з отворами для вкиду сортованого сміття. Усередині стоятимуть шість контейнерів: скло, пластик, папір, метал і два отвори для органічних відходів. На лицьовому боці розміщуватиметься мурал з екологічної тематики, збоку — інформація про сортування: для чого це робити, вплив сміття на довкілля та життя людей тощо.
Орієнтовна вартість — 51 тис. гривень.
4. №5 — «КОШИК ДОБРА»
Встановити контейнер у Парку культури та відпочинку, щоб збирати вживані речі для малозабезпечених жителів міста пропонує Катерина Кармазіна. Її проект коштує вісім тисяч гривень. Торік Катерина подавала такий самий проект.
5. №6 — КАПІТАЛЬНИЙ РЕМОНТ МАЙДАНЧИКА ДЛЯ ЗБОРУ ТВП
Сергій Сімончук пропонує облаштувати на вулиці Леваневського, 18, сміттєвий майданчик окремо та замаскувати контейнери з вільним доступом до них.
За 99 тис. 846 гривень тисяч підготують основу майданчика, огородять його та облаштують до нього підходи.
6. №7 — РЕКОНСТРУКЦІЯ МОЛОЧНОГО ПАВІЛЬЙОНУ
Директор міського ринку Наталія Богданчук уже вдруге в своєму проекті хоче реконструювати молочний павільйон на ринку в мікрорайоні «Зелені».
За проектом, реконструкція підвищить комфорт відвідувачів ринку та підприємців, покращить його естетичний вигляд.
Вартість проекту — 99 тис. 300 гривень.
7. №8 — УНІКАЛЬНІСТЬ НОВОГРАДА-ВОЛИНСЬКОГО ОЧИМА ТУРИСТІВ
Юлія Петренко пропонує встановити туристично-інформаційні вказівники.
Вони допоможуть зорієнтуватися туристам та жителям міста: куди йти та що цікавого подивитися. Загалом планують виготовити та встановити десять туристично-інформаційних вказівників та п’ять щитів.
Вартість проекту — 100 тис. гривень.
8. №10 — БЕЗПЕЧНЕ ПЕРЕХРЕСТЯ
За цим проектом на 14 перехрестях із поганою видимістю руху потрібно встановити дорожні специфічні дзеркала. Це зменшить аварійні ситуації, — так вважає авторка проекту Марина Власюк.
Вартість проекту — 86 тис. 700 гривень.
9. №11 — НАСТІЛЬНИЙ ТЕНІС НА ВУЛИЦІ
Це — другий проект Марини Власюк. Вона пропонує на стадіоні «Авангард» встановити два бетонні тенісні столи із розміткою, які будуть оснащені антивандальним металевим каркасом.
Вартість — 50 тис. гривень.
10. №12 — ОБЛАШТУВАННЯ ТРОТУАРУ
Як і торік, депутат міської ради Олександр Палецький пропонує за кошти Бюджету участі облаштувати тротуар на вулиці Лесі Українки. Щоправда, цього року, поблизу будинку №55.
Загальна вартість проекту — 100 тис. гривень.
11. №14 — СКЕЙТ-ПАРК
Уже вдруге Олександра Радчук зареєструвала проект «Скейт-парк».
Щоправда, цьогоріч вона пропонує розмістити його на території фортеці.
Це буде спеціалізований спортивний майданчик, обладнаний необхідним спорядженням та призначений для катання на роликах, скейтбордах та велосипедах, досить популярних у середовищі активної молоді.
Вартість проекту — 89 тис. гривень.
12. №15 — ІНКЛЮЗИВНИЙ ДИТЯЧИЙ МАЙДАНЧИК
На вулиці Шевченка біля будинку №31 Яна Новаківська хоче облаштувати інклюзивний дитячий майданчик, адже в місті немає жодного. Минулого року подібний проект пропонувала авторка Наталія Котюк.
Передбачається встановити спеціальні гойдалки, каруселі та пісочницю.
Вартість проекту — 99 тис. 609 гривень.
13. №16 — БАТАРЕЙКИ, ЗДАВАЙТЕСЬ ТА ПЕРЕРОБЛЯЙТЕСЬ!
У проекті Анна Гапонюк пише, що потрібно закупити 20 боксів — коробок для збору батарейок із гарантованою переробкою в Європі і відправити на склад до Києва 400 кілограмів батарейок, що зібрали містяни.
Купити 20 боксів пропонується за 70 тис. гривень, оплата переробки в Європі — 24 тис., доставка до Києва зібраного — 4 тис.
Вартість проекту — 98 тис. гривень.
14. №17 — СПОРТИВНО-ІГРОВИЙ МАЙДАНЧИК ДЛЯ ДІТЕЙ
Наталія Нагорна вважає, що біля Будинку офіцерів не вистачає спортивно-ігрового майданчика для дітей.
Пропонується встановити такий майданчик на вул.Леваневського, біля будинку №11: повітряний ходок, гімнастичний комплекс «Висота», покриття для футбольно-волейбольного поля, бруси-турніки для особливих дітей, пісочницю, тренажер для пресу та гойдалку.
Вартість проекту — 100 тис. гривень.
15. №18 — «ЩАСЛИВЕ МІСТЕЧКО»
Ще один дитячий майданчик на вулиці Лесі Українки, 55 пропонує встановити Лариса Панченко.
За проектом, на майданчику будуть розташовані ігровий комплекс для дітей, качалка на пружині, карусель та гойдалка. Також пропонується зробити асфальт на баскетбольному майданчику.
Вартість проекту — 100 тис. гривень.
16. №19 — ШАХОВЕ КОРОЛІВСТВО
Переможниця торішнього голосування Анна Власюк цього разу пропонує в парку зробити шахове королівство. Для цього потрібно викласти алею з тротуарної плитки, встановити шахову дошку, купити паркові шахи та шахові столики.
Вартість проекту — 100 тис. гривень.
17. №20 — СКЕЙТ-ЗОНА СПОРТИВНОГО МАЙДАНЧИКА «КИСНЕВА ТЕРАПІЯ»
Скейт-зона відповідно до проекту має бути споруджена біля новозбудованого спортивного майданчика «Киснева терапія» в мікрорайоні «Зелені». Нагадаємо, торік цей проект потрапив у число п’яти переможців.
Комплексна вартість конструкції скейт-парку, доставки та монтажу орієнтовно складає 100 тис. гривень.
18. №21 — БІЗНЕС-ФЕСТИВАЛЬ «ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙ ПОТЕНЦІАЛ — ПРОСТІР ЕКОНОМІЧНОГО ЗРОСТАННЯ ТА ПРОГРЕСУ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОЇ ОТГ»
Бізнес-фестиваль пропонує Тетяна Забродіна. У своєму проекті авторка зазначає, що фестиваль — це тижневий комплекс послідовних заходів, що пов’язані між собою головною метою — сприянням розвитку підприємництва ОТГ для фінансової стабільності громади.
Орієнтовна дата проведення заходу — 24-31 серпня 2020 року.
Також Тетяна детально розписала програму фестивалю.
Загальна вартість — 78 тис. 926 гривень.
19. №23 — «МИ ДОБРЕ ПРАЦЮВАЛИ І ВЕСЕЛО ВІДПОЧИНЕМО!»
Олександр Палецький подав ще один проект — доповнення дитячого майданчика на вулиці Лесі Українки. У проекті автор зазначає, що тих елементів ігрового майданчика, що встановили раніше, — не вистачає.
Тому пропонує жителям міста проголосувати за те, щоб встановили будиночок з пісочницею, тенісний стіл для вулиць, карусель, качалки та мультифітнес-станцію «Interatletika».
20. №24 — РОЗДІЛЬНИЙ ЗБІР СМІТТЯ В ШКОЛАХ
Віра Неживова пропонує містянам проголосувати за те, щоб у школах організували роздільний збір сміття. Для цього потрібно встановити кольорові баки. Це допоможе учням навчитися правильно сортувати сміття.
Торік аналогічний проект подавала Анжеліка Савченко.
21. №25 — ДИТЯЧИЙ ІГРОВИЙ КОМПЛЕКС «ПАРОВОЗИК»
Григорій Кузьмич, як і торік, пропонує зробити два дитячих майданчики: на вулиці Вашева та провулку 2-му Коростенському.
За проектом, на майданчиках потрібно встановити лавки, балансир, пісочницю з кришкою, комплекс «Гамми» та каруселі. Окрім того, обрізати гілля дерев та кущі, прибрати територію і засипати її річним піском.
22. №26 — «ЗДОРОВА ДИТИНА — ЗДОРОВА КРАЇНА»
Знаний у місті спортсмен Вадим Омельчук пропонує на вулиці Вокзальній, поблизу будинку №19, встановити спортивний комплекс «Спартак».
Вартість комплексу і його встановлення — 48 тис. гривень.
Novograd.city