Розваги для «Тих, кому за…»

Розваги для «Тих, кому за…»

За міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині — понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число літніх людей у багатьох країнах збільшиться удвічі (так званий, процес старіння націй), а загальна кількість у світі складе 2 мільярди осіб.
Україна як повноправний член ООН підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і з 1991 року щорічно відзначає Міжнародний день людей похилого віку. Відповідно до Указу Президента України від 24 вересня 2004 року №1135/2004, 1 жовтня українці також відзначають День ветерана. Обидва свята — не лише можливість нагадати про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до поважної частини суспільства, а й привід для роздумів щодо взаємозв’язку поколінь.
29 вересня в міському Палаці культури ім. Лесі Українки відбувся вечір відпочинку «Тим, кому за…», у якому взяли участь і підопічні територіального центру. Про це повідомляє Новоград-Волинський територіальний центр на сайті міської ради. Зі святом присутніх привітав голова міської організації ветеранів Василь Олександрович Парфьонов.
Учасники заходу кружляли в танцях під ліричні мелодії муніципального духового оркестру (керівник — Олег Гурбан), виконували українські народні танці зі зразковим дитячим фольклорним ансамблем «Ордана», узяли участь у конкурсах та вікторинах.
Вечір пройшов у затишній, дружній атмосфері. Гості отримали позитивний заряд енергії від хороводів, спілкування та нових знайомств. «Щиро вдячні відділу культури і туризму міської ради за цікавий та корисний захід», — дякують учасники заходу.
За даними Держкомстату України, кожен п’ятий українець — особа похилого віку, шоста їх частина — самотні люди. Половині цих самотніх людей потрібна допомога в повсякденному житті, особливо сьогодні, коли для багатьох пенсіонерів основним джерелом існування є пенсія, розмір якої не забезпечує нормального життя.
Власна інформація