Клуб прийомних сімей «РОДОЦВІТ» відзначив День усиновлення

Клуб прийомних сімей «РОДОЦВІТ» відзначив День усиновлення

Православний світ 30 вересня святкував День Віри, Надії, Любові та матері їх Софії. Імена святих символізують найкращі чесноти людей, які піклуються про дітей, тому невипадково саме цього дня в Україні відзначають День усиновлення — вшанування прийомних батьків, вихователів дитячих будинків сімейного типу, педагогів, лікарів, усіх, хто причетний.
Це день радості тисячів дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих, турботливих сім’ях. Десять років поспіль День усиновлення в нас святкують у рамках клубу для прийомних сімей «Родоцвіт», що організований на базі Новоград-Волинського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ).
Цьогоріч святкове засідання було організоване в Музеї родини Косачів. Для урочистого відкриття зустрічі до вітального слова було запрошено в.о. міського голови Оксану Гвозденко: «Турбота про дітей, які з тих чи інших причин втратили сім’ю — наше спільне завдання, обов’язок влади, суспільства, держави. Шановні батьки, я дякую вам за сміливість і прагнення зігріти теплом сімейного затишку серця, які потребують любові та піклування. Ви гідні найвищих почестей і нагород!».
Міська влада з глибокою повагою ставиться до тих, хто небайдужий до дитячої долі. Свідченням цього є щорічне відзначення прийомних сімей у відкритому рейтингу «Гордість міста», привітання до Дня захисту дітей, пошук благодійників для облаштування дитячого будинку сімейного типу.
Директор департаменту праці та соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ побажала батькам та діткам сімейного щастя, благополуччя, взаємоповаги, розуміння та любові.
В українських родинах є гарна традиція — ділити окраєць хліба, коли родина збирається довкола обіднього столу. Привітати родини прийшла голова наглядової ради ПрАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Ольга Мізернюк, яка від підприємства вручила сім’ям смаколики та хлібобулочні вироби. Також прийомні сім’ї та батьки-вихователі від ЦСССДМ отримали в подарунок скатертини, які є важливим атрибутом будь-якого сімейного святкування.
Зі словами подяки до представників влади та благодійників звернулася прийомна мама Ніна Маліновська, яка подякувала за підтримку місцевих прийомних сімей. На завершення директор Музею родини Косачів Людмила Гамма запросила присутніх на екскурсію.
Наше місто популяризує сімейні форми виховання дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тож, якщо ви вирішили створити прийомну сім’ю, патронатну родину або ж усиновити дитину, звертайтеся до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул.Шевченка, 31 (тел.: 2-07-12) або до служби у справах дітей УССМФКС міської ради за адресою: вул.Замкова, 3/6 (тел.: 2-08-91).
Щиро дякуємо за допомогу в організації заходу відділу культури та туризму міської ради, директору та екскурсоводу Музею родини Косачів, викладачам та вихованцям Школи мистецтв: Ксенії Пастуховій, Єлизаветі Голуб, Ірині Захарченко, Марії Ружанській за музичні номери. Окремі слова подяки — гендиректору ПрАт «Новоград-Волинський хлібозавод» Сергію Портянку за благодійну допомогу.
А.ЛАПИНСЬКА, директор ЦСССДМ