Доля чемпіонства — у ногах футболістів чи в руках… федерації?

Доля чемпіонства — у ногах футболістів чи в руках… федерації?

\"ДоляСкандалом завершився 15-ий тур чемпіонату Житомирської області з футболу. Новоградський «Звягель» зіграв унічию (1:1) на виїзді з ФК «Бердичів» і втратив першу сходинку турнірної таблиці, пропустивши вперед коростенський «Мал». Вину за локальну невдачу в штабі «Звягеля» покладають на бригаду арбітрів (головний арбітр — В.Тарасюк, — інформує Житомирська обласна федерація футболу).
«Чи було достатньо причин, аби головний арбітр матчу «Бердичів» — «Звягель» зупинив матч після втручання в поєдинок третіх осіб, які цілий другий тайм пресингували та погрожували бригаді арбітрів, вибігали на поле та вчиняли агресивні дії щодо гравців ФК «Звягель»? І які можуть бути дисциплінарні санкції до господарів поля, якщо за фактом треті особи втручались у матч, а арбітр чомусь на це не реагував та не зупинив поєдинок, і догравали під «диктовку» тих самих агресивних третіх осіб?» — цитуємо повідомлення на офіційній сторінці ФК «Звягель» у Фейсбуці.
Офіційний сайт Житомирської обласної федерації футболу про конфлікт не повідомляє. У звіті про тур лише суха статистична інформація:
«У суботу, 5 жовтня, відбулися матчі 15-го туру РОС-Чемпіонату та поєдинки 16-го туру РОС-Першості Житомирської області з футболу сезону 2019 року.
ФК «Бердичів» удома створив інтригу в боротьбі за чемпіонство Житомирщини, зігравши внічию зі «Звягелем». А «Мал» на виїзді обіграв Городницю й очолив турнірку», — те, що так обурило звягельчан, у федерації називають «створенням інтриги».
У Новограді сподіваються, що спірну ситуацію вдасться владнати на засіданні контрольно-дисциплінарного комітету Житомирської обласної федерації футболу, яке днями відбудеться в Житомирі.
«На засіданні контрольно-дисциплінарного комітету Житомирської обласної федерації футболу виноситимуть вердикт ФК «Бердичів» за численні порушення в нещодавньому матчі з ФК «Звягель». Варто зазначити, що це вже не перша витівка бердичівлян з образами та тиском на арбітра. У грі тримісячної давнини, коли «Звягель» та «Бердичів» грали матч першого кола чемпіонату в Новограді-Волинському, з лави запасних гостей також постійно лунала лайка в бік арбітра, таким чином вони намагалися тиснути на його рішення», — пише ФК «Звягель» у Фейсбук.
Щодо офіційної статистики гри, то ФК «Бердичів» повів у рахунку вже на 1-ій хвилині. Відзначився Сергій Слюсар. На 75-ій хвилині Дмитро Вакула рахунок зрівняв.
Того ж дня в Городниці коростенський «Мал» добув перемогу з рахунком 2:1 над тамтешнім «Поліссям» і, набравши 35 очок, очолив турнірну таблицю.
«Звягель», не зазнавши жодної поразки в чотирнадцяти іграх, має 34 очки.
На третьому місці із 29-ма очками розташувалося «Полісся» зі Ставків. Саме на нього молитимуться в Новограді в грі заключного туру чемпіонату області, якщо обласний КДК залишить у силі результат матчу в Бердичеві. «Полісся» (Ставки) прийматиме вдома коростенський «Мал», і звягельчанам конче потрібно буде, щоб коростенці не перемогли.
Зі свого боку ФК «Звягель» мусить набрати максимум у виїзній грі проти «Арсеналу-ДЛГ» (Овруч).
Матчі 16-го туру відбудуться 12 жовтня.
* * *

У першості Житомирської області з футболу в грі 16-го туру «Звягель-2» на виїзді також зіграв унічию — 1:1. Суперник — ФК «Радовель», який розташувався на третій сходинці турнірної таблиці. «Звягель» у таблиці — другий. Лідирує із відривом у 4 очки «Зоря» (Врублівка).
Олег БРЮХАНОВ
Фото зі сторінки ФК «Звягель» у Фейсбук