Влада взялася вчити містян сортувати сміття, але… помилилася

Влада взялася вчити містян сортувати сміття, але… помилилася

У рамках міського екологічного фестивалю «Робимо сортування сміття модним трендом» 3 жовтня при вході в приміщення Будинку рад встановили «грін-бокси» («зелені коробки») для роздільного сортування твердих побутових відходів (скла, паперу та пластику), що має на меті залучення міською владою населення до роздільного збору ТПВ, доведення рівня екологічної освіти, виховання свідомості мешканців міста до європейського.
За кошти міського бюджету, виділені на потреби виборчих округів, закуплено «грін-бокси» (зелені коробки) для роздільного сортування твердих побутових відходів (скла, паперу та пластику) для навчальних закладів середньої освіти та дошкільних закладів освіти міста. Крім того, такі бокси буде встановлено в трьох школах Майстрівського старостинського округу.
Від редакції: у ноу-хау, на жаль, не обійшлося без курйозів. «Чому на інформаційному плакаті, що вивішений на склі, та на кришках коробок не сходяться кольори?» — запитали уважні новоград-волинці, помітивши невідповідність агітаційної інформації.
«Дякуємо за уважність! Так, дійсно кольори не співпали. У цілях економії плакати розроблялися не дизайнерами, картинки для плакату — з Інтернет-мережі. А зелені коробки прийшли пізніше, і вони бувають різних кольорів... Але, як на мене, інформація викладена в доступній формі. Головне — достукатися до громадян і започаткувати культуру сортування сміття», — пояснила головний спеціаліст відділу підтримки муніципальних ініціатив і інвестицій, підприємницької діяльності, економічного аналізу та планування міської ради Віра Неживова.
Виникли запитання і в мешканців приватного сектору. «А тепер поясніть для людей з приватного сектору, яким чином нам сортувати? — написав у мережі Олександр Поліщук. — Адже ми і так радіємо, коли машина в нас вчасно забирає сміття. До речі, усе вантажиться в одну машину, що сортоване, що несортоване сміття. Скажіть, будь ласка, чи є якісь розробки для приватного сектору? Викладіть їх для ознайомлення». На це запитання громада досі відповіді не отримала, тому чекаємо на продовження-пояснення цієї теми в ЗМІ. Тим паче, що серед містян є й такі, хто налаштований доволі агресивно: «Совдепівські показушники! Що ви розсортовуєте? У вас безлад на сміттєзвалищі! Ви розсортовуєте, щоб звалити на загальну кучу?».
За матеріалами з сайту міської ради